På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Fiberutbyggnad 2019

Kommunens fiberutbyggnad fortsätter i samverkan med det kommunägda bolaget Servanet. Vårt fokus är att färdigställa påbörjade områden och i år är fiberutbyggnaden i Hammerdalsområdet prioriterad.

Kommunens fiberutbyggnad startade 2015 och i dagsläget har 53% av invånarna tillgång till, eller nära tillgång till fiber.

Vår investeringsram 2019 är 15 miljoner kronor och det är kommunstyrelsen som beslutar om vad som ska prioriteras. Ibland händer det att beslutade projekt inte kommer igång som planerat och att tidsplanen flyttas fram, det kan bero på att antalet beställlningar i ett område är för få, eller att priset efter upphandling av entreprenör är för högt i förhållande till kommunens budget.  

Utbyggnad 2019:

  • Hammerdals tätort, del 2
  • Ede med omnejd
  • Yxskaftkälen
  • Bredkälen
  • Efteranslutningar i utbyggda områden
  • Projekt från 2018 som slutförs under året

Utbyggnad 2020:

Kommunen har en årlig investeringsram för fiberutbyggnad. Kommunstyrelsen föreslår en investeringsnivå för bredband på 3 miljoner kronor år 2020. Beslut fattas av kommunfullmäktige i november 2019, därefter kan frågan om vilka områden som ska prioriteras 2020 lyftas till beslut.


Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 7 oktober 2019