Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Eget vatten

Du som bor utanför tätort har antagligen egen vattentäkt. Har du eget vatten ansvarar själv för vattenkvaliteten och skötseln av brunnen.

Vattentäkten kan vara en grävd eller borrad brunn. Vattentäkten kan också vara en ytvattentäkt, det vill säga ett vattenintag i en sjö eller vattendrag. Oavsett typ av vattentäkt är skötsel och underhåll av anläggningen viktigt. På Livsmedelsverkets webbplats finns mer information om små vattentäkter.

Kontrollera ditt vatten!

Det är lämpligt att du som brunnsägare tar prov på vattnet minst vart tredje år, oftare om flera fastigheter är anslutna till brunnen eller om små barn dricker av vattnet. Livsmedelsverket har råd och anvisningar som är bra att ta del av. Där finns bland annat riktvärden för när ett dricksvatten anses vara tjänligt, tjänligt med anmärkning eller otjänligt.

Kontakta oss

AVA-enheten

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: