Lyssna på sidan Lyssna

Priser som delas ut

Under Guldälggalan delas sju priser ut av kommunen och Företagarna och LRF:s kommungrupp. Här kan du se vilka de är och vilka kriterier som gäller.

Årets företagare

Kriterier: Äga och aktivt driva företaget. Ha företaget som huvudsaklig sysselsättning. Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras samt ha god lönsamhet och sakna betalningsanmärkningar.

Nominering: Företagarna Strömsund utser en vinnare.


Vinnaren går vidare till länsfinal.

Årets eldsjäl

Kriterier: Årets eldsjäl är en person i Strömsunds kommun som är positiv, har drivkraft och ett brinnande engagemang.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater och röstar fram vinnaren.

Årets butik

Vi vill med detta pris uppmärksamma och lyfta butiker i kommunen som utmärkt sig under året. Årets butik är ett företag i Strömsunds kommun där du alltid känner dig välkommen och ett trevligt bemötande är en självklarhet, får en personlig service med kunden i fokus.

Kriterier: Årets butik i Strömsunds kommun ska vara nytänkande, ha ett bra bemötande, uthållighet och god tillgänglighet.

Nominering: Allmänheten nominerar tre kandidater och röstar sedan fram en vinnare.

Guldstjärnan

Guldstjärnan är en utmärkelse till en person och ett företag/arbetsplats som visat särskilt hög servicegrad. Det finns två priser: Årets serviceperson och Årets serviceföretag.


Kriterier: Personen/företaget/arbetsplatsen ska vara en god förebild för Jämtland, representera vår ambition att vara ett mycket positivt, vänligt och välkomnande län, ha gjort sig förtjänt av utmärkelsen i sin yrkesroll, uppfattas/förknippas med lyhördhet och gott bemötande samt bidra till att verksamheten uppfattas ”gästvänligt”.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater och röstar fram vinnarna.


Arrangör: Jämtland Härjedalen turism (JHT) och länets kommuner. Vinnarna från varje kommun går vidare till en länsfinal i slutet av januari varje år.


Årets Gröna Guld

Kriterier: Årets Gröna Guld tilldelas någon som har sin bas för verksamheten i de gröna näringarna. Någon som ser möjligheterna med de lokala resurser som finns.

Nominering: LRF:s kommungrupp tar fram tre kandidater som LRF lokalavdelningar får ta ställning till och utse en vinnare.

Alla pristagare får diplom, blommor och en specialdesignad keramikskål från Mona Bågling.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: