Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Företagsstöd, finansiering och rådgivning

Står du inför en utveckling av företagets verksamhet? P­lkommen att kontakta enheten Näringsliv och utveckling för information och rådgivning om de olika företagsstöd och finansieringsmöjligheter som finns för ditt företag. Kom ihåg att kontakta oss innan du gör investeringen!

Några av de vanligaste företagsstöden är:

Regionalt företagsstöd

Regionalt bidrag till företagsutveckling och regionalt investeringsstöd kan du söka till olika typer av investeringar som maskiner, byggnader, utrustning, produktutveckling, utbildning och informationskampanjer. Verksamhetens inriktning avgör bland annat möjligheten till stöd. Region Jämtland Härjedalen eller Tillväxtverket fattar beslut om stöd.

Läs mer om vilka regionalpolitiska stöd du kan söka på regionens webbplatslänk till annan webbplats

Stöd till kommersiell service

Företag i serviceglesa områden kan få stöd för att de tillhandahåller ett utbud av nödvändig basservice, det vill säga i första hand livsmedel och drivmedel. Region Jämtland Härjedalen fattar beslut.

Läs mer om vilka stöd du kan söka till kommersiell service på regionens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Landsbygdsprogrammet

Det finns särskilda stöd till företag verksamma inom den gröna näringen men även till företag i andra branscher. Länsstyrelsen i Jämtlands län fattar beslut om stöd.

Läs mer om vilka stöd du kan söka i Landsbygdsprogrammlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Transportbidrag

Ett regionalpolitiskt stöd som ska ge viss kompensation för de extra kostnader som näringslivet i de fyra nordligaste länen har på grund av långa avstånd till marknaden. Stödet ska också stimulera till höjd förädlingsgrad i området. Tillväxtverket fattar beslut om stöd.

Läs mer om regler för transportstöd på Tillväxtverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Almi Företagspartner AB

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Läs mer om vad Almi kan hjälpa dig medlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Peak Region Science Park

Peak Region Science Park arbetar med att stötta innovation. Idéerna som finns i vårt län kan påverka Sverige och världen. Dessa idéer vill vi ge de bästa förutsättningarna för. Peak Region Science Park finns för dig och din idé!

Läs mer om vad du kan få hjälp av Peak Region Science Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Norrlandsfonden

Norrlandsfonden vänder sig till företag med tillväxtambitioner som är verksamma i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland eller Gävleborg. De finansierar såväl nyetableringar som utveckling och expansion i befintliga företag. Norrlandsfonden erbjuder både flexibla topplån, garantier och konvertibla skuldebrev. Målsättningen är att erbjuda flexibla och marknadsanpassade låneformer utgående från ditt företags specifika situation.

Läs mer på Norrlandsfondens hemsidalänk till annan webbplats


Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500, Storgatan 20

833 33 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: