På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Väder Strömsund

Nyheter och pressmeddelanden

Lediga jobb

+

Flytta hit

+
Inflyttarbild

Flytta till Strömsund

Om du väljer att flytta till Strömsunds kommun är det enkelt att ha en aktiv livsstil.

 

Vi är inte störst eller bäst, men vi är riktigt bra på flera saker. I små samhällen och byar är vi duktiga på att ta hand om varandra, barnen får en trygg uppväxt och du kan vara på jobbet ena dagen – och fånga storöringen i en vacker fjällsjö den andra.

 

Kontakta inflyttarservice

0670-167 95

Länk till inflyttarservice

Välkommen!

Evenemang

+
1
juni
STRÖMSUND
Beppe-museet huserar i den gamla danslogen, och består av flera rum som speglar Beppe Wolgers olika livsepisoder, allt utifrån ett koncept av dottern Camilla Wolgers.
18
juni
STRÖMSUND
Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Öppet måndag-fredag. Här hittar du allehanda ting stort som smått.
27
juni
HOTING
Slöjdmässa i HotingHär samlas alster av hela länets slöjdare med omnejd. En MYCKET prisvärd slöjdmässa, då varje slöjdare sätter sitt eget pris.Öppet alla dagar 11-16, 26/6-10/8Även en liten loppis anordnas i samma lokaler.Välkomna!Arrangör/kontaktpersonSlöjdarna själva genom Anneli 070 2390240 el Elisabeth 070 5983741
1
juli
GÄDDEDE
En skildring av livet fångat av en av Frostvikens mesta fotografer.Mellan 1 juli och 12 augusti pågår en fotoutställning till minne av Bengt- Olof ''B-O'' Lydén på Gäddede Hembygdsgård.För mer info kontakta Gäddede turistinformation 0672-10500
1
juli
JANSJÖ
Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.
22
juli
YXSKAFTKÄLEN
Ta en tur till Yxskaftkälen, en by som ligger endast 17 km från väg E 45. Här hittar du Lusthuset, en källa för rekreation, inspiration och förnyelse av alla sinnen. Öppettider 22 juli till 19 augusti: kl. 10-18, stängt tisdagar & fredagarLusthuset är en unik och varierande vattenträdgård med dammar, fisk, vattenfall, fontäner, broar, vattenväxter, trädgårdskonst, marmorfigurer och lusthus. Här kan du planera och köpa material och växter till din egen damm och vattenträdgård eller bara komma för att låta dig inspireras och fika hembakt bröd. Här finns en uteservering med en vidunderlig utsikt över fjällvärlden. Här finns Yxskaftkälens Järnvägar ett miniatyrlandskap med båtar, tåg och miljöer från Inlandsbanan i skala 1:22. På en yta av 800 m2 med 900 m räls, går 27 tåg genom landskapet. Lusthuset är hela tiden under utbyggnad och förändring. Här finns parkeringsplatser i nära anslutning och anläggningen är naturligtvis handikappanpassad.
23
juli
Sommarmusik i TåsjödalenMusikkväll med lokala och utsocknes musiker. Allsång, lotterier, servering.
23
juli
HAMMERDAL
Serveringen är öppen alla dagar 11.00-15.00Sommarcafé med våfflor, stutar, smörgåsar och tunnbrödsbakning. Passa även på att se våra samlingar av foton, klippböcker, gamla saker och kläder på övervåningen i vår fina Hembygdsgård.
24
juli
HAMMERDAL
Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15.Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.
25
juli
ROSSÖN
Under juni, juli och augusti spelas det bingo i Rossön. Även bilspel, vänt-Bingo, rövare, lyckonummer, chokladhjul, lotterier och servering

I media

+

Fler nyheter i media