Lyssna på sidan Lyssna
Pojke med gitarr i knäet.

Harry Jakobsson, en av eleverna i kulturskolan som fått prova på att uppträda digitalt. Foto: Sven-Gösta Näslund

Publicerad:

November: Vi hittar kreativa och digitala lösningar

Under coronapandemin föddes många kreativa lösningar i våra verksamheter. Några har blivit kvar och skapar nu nya möjligheter i vår nya vardag.

När vardagen under en lång tid inte fungerade som vanligt och en del saker inte gick att göra på samma sätt som tidigare, dök många idéer upp hos medarbetarna i kommunens verksamheter. Vissa utmynnade i kreativa lösningar som blivit kvar och nu skapar nya möjligheter i vardagen.

Bokpåsar och digitala evenemang

Ett exempel är att biblioteken numera erbjuder bokpåsar. Det innebär att den som vill låna böcker kan förbeställa dem via sitt bibliotek och sedan hämta sin färdiga bokpåse där.

 

Ett annat exempel är att fler evenemang, såsom vissa delar av kulturveckan samt kulturskolans årliga vårshow, i framtiden kommer att ske både live och digitalt.

 

– De digitala framträdanden vi haft under pandemin blev väldigt bra. Genom att fortsätta att erbjuda vissa evenemang även digitalt kan vi nå fler och kanske även nya målgrupper, vilket är värdefullt, säger kultursamordnaren Kerstin Pettersson.

Fler surfplattor i särskilda boenden

Alla särskilda boenden i kommunen, samt bostäder för funktionsnedsatta, fick tack vare pandemin tillgång till fler surfplattor som de boende nu har fortsatt glädje av. Det har skapat ökade möjligheter att umgås med anhöriga och vänner på distans, att söka information eller kanske titta på foton och lyssna på musik.

Fakta

Varje månad släpper vi en ny artikel på temat i årets kommunalmanacka.

Läs tidigare artiklar från Kommunalmanackan

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: