Lyssna på sidan Lyssna
Två kvinnor står vid öppen bagagelucka

Gunilla Grindefors och Sonya Berg på Strömsunds pastorat körde under en period ut varor till äldre och i riskgrupper. Foto: Gunnar Westman

Publicerad:

Oktober: Vi hjälper dem som behöver om vi kan

Under pandemin har många visat stor omtänksamhet och hjälpt människor i sin närhet. ”Vi hjälper dem som behöver om vi kan” – det är en mycket fin devis att ta med sig även efter pandemin. Det finns alltid människor som behöver en hjälpande hand då och då.

Några av de fina insatser som gjorts har kommunen sedan pandemin bröt ut hyllat under rubriken ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”.

Uppskattade matleveranser

En av dem var att Strömsunds pastorat under en period under pandemin erbjöd matleveranser i hela kommunen för äldre och personer i riskgrupper som inte kunde handla själv. Idén kläcktes runt ett fikabord och blev väldigt uppskattad.


– Servicen betydde väldigt mycket. Att samtala om vilka varor som skulle köpas när de ringde för att beställa utvecklades många gånger till allmänt prat om stort och smått. Och sedan blev det ofta en stunds prat i trapphuset eller på farstubron när vi levererade. Vårt besök blev ett litet avbrott i tristessen för de som var isolerade, säger Gunilla Grindefors, diakon, och Sonya Berg, pedagog.

Alla behöver hjälp ibland

Att hjälpa dem som behöver om vi kan är något vi kan ha med oss i vår vardag. Det finns alltid människor som behöver en hjälpande hand då och då.


Fakta

Varje månad släpper vi en ny artikel på temat i årets kommunalmanacka.

Läs tidigare artiklar från Kommunalmanackan

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: