Lyssna på sidan Lyssna
Fyra män och två kvinnor står framför gult hus

Ida och Johannes Collin på Norråkers handel blev årets företagare i Strömsunds kommun förra året. Här tillsammans med Björn Amcoff, näringslivschef, Mats Danielsson, Företagarna, Anneli Svensson, kommundirektör och Göran Bergström, dåvarande kommunalråd.

Publicerad:

September: Vi stöttar de lokala företagen

De lokala företagarna har drabbats hårt av färre kunder och minskat antal besökare under pandemin. Att som invånare stötta det lokala näringslivet i den mån man kan är alltid viktigt för att främja ett bra utbud av service och tjänster i kommunen.

I Strömsunds kommun finns omkring 1.100 företag inom ett flertal sektorer, några av dem är marknadsledande inom sina branscher. Det lokala näringslivet är kännetecknat av ett starkt lokalt engagemang och många duktiga entreprenörer. Tillsammans omsätter företagen drygt två miljarder kronor per år.

Främja det lokala näringslivet

Under pandemin har många företag haft det tufft. Att som invånare, både under och efter pandemin, stötta de lokala företagen i den mån man kan ökar förutsättningarna till ett brett utbud av service och tjänster i kommunen.

Uppmärksammar företagen

Varje år uppmärksammar kommunen företagarna genom att dela ut ett antal priser i samband med Guldälggalan. Förra året gick utmärkelsen Årets Företag till Norråkers handel som fick ta emot sitt pris corona-säkert en vacker höstdag. Även i år kommer galan att ske på alternativt sätt.

Några tips om du vill stötta de lokala företagen

  • Ät ute på restauranger och caféer. Vill du inte gå ut och äta kan du ta med maten eller fikat hem, eller beställa hemkörning från de som erbjuder det.
  • Handla i dina lokala butiker – vissa erbjuder hemkörning.
  • Köp ”tycka om-presenter”, presenter eller en ”krya på dig-blomma” och gör någon glad!
  • Ut och njut av den friska luften i vår fantastiska natur. Köp med något extra gott att ha i matsäcken – allt smakar bättre utomhus!
  • Boka övernattning på någon av kommunens trevliga boendeanläggningar och starta dagen med en härlig frukostbuffé.

Fakta

Varje månad släpper vi en ny artikel på temat i årets kommunalmanacka.

Läs tidigare artiklar från Kommunalmanackan

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: