Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Mars: Vi uppskattar årstiderna på hemmaplan

Vinter, vår, sommar och höst. Årstidernas skiftningar i vår kommun är fantastiska! Alla har sin charm och erbjuder en mängd möjligheter till rekreation, aktivitet och återhämtning. Vistas du utomhus stärker det dessutom hälsan. Gör till en god vana att uppskatta och ta vara på det du har i din närhet.

När vi inte har kunnat resa som vanligt på grund av pandemin, har vi istället haft möjlighet att upptäcka det vi har på hemmaplan. I vår kommun finns stora möjligheter till rekreation och aktivitet.

Många lokala besöksmål att upptäcka

Här finns också många besöksmål du kanske tidigare inte tänkt på? Att semestra på hemmaplan, hemestra, har i och med pandemin blivit ett trevligt alternativ för allt fler. Det är en möjlighet att fortsätta utforska även efter corona-tiden, och det kan kanske bidra till att fler upptäcker och värdesätter det som finns i närområdet. I kommunen finns något att njuta av under alla årstider.

Friluftslivets år 2021

Just i år passar det extra bra att vistas mer i naturen då det är Friluftslivets år. Projektet leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet med året är att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under året har varje månad ett tema som ska inspirera till utevistelse, till exempel äta ute, sova ute och må bra ute. I mars är temat friluftskompis.

Tips för att komma igång!

Vill du veta mer om vad du kan upptäcka i Strömsunds kommun är ett tips att kika på turistinformationernas sida där du hittar många bra förslag.

Till Upptäck Strömsunds kommun

Mer information om Friluftslivets år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njut av den härliga vårvintern!

Fakta

Varje månad släpper vi en ny artikel på temat i årets kommunalmanacka.

Läs tidigare artiklar från Kommunalmanackan

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: