Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Fiske i kommunen

Jakt- och fisketraditionen är stark i Strömsunds kommun. Det är kanske inte så konstigt eftersom det finns gott om mat i vår vildmark. Här finns populärt fjällfiske, de stora sjöarna och fiske i skogslandet.

Gillar du att sportfiska har du kommit rätt oavsett om du föredrar spinnfiske, fluga, trolling eller vinterfiske. Fisket i vårt område är sällsamt och kanske det bästa fjällfiske som finns med öring och röding. Längre från fjällen ökar inslaget av gädda, abborre, harr och sik.


I kommunen finns flera fiskecamper där du kan ägna dig åt fisket, men också jakt, svampplockning och vandring.

Kolla med våra turistinformationer

Kolla med turistinformationerna – de kan berätta mer om fisket i vår kommun och säljer även fiskekort. Missa inte att kolla i vår fiskebroschyr med fisketips och kartor samt information om service, boende, båtuthyrning och guidning.

Läs om fiske på turistinformationens webbplats

Pimpling på en snötäckt sjö.

Kontakta oss

Strömsund turistinformation

Ramselevägen 6

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: