På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Fiske i kommunen

Jakt- och fisketraditionen är stark i Strömsunds kommun. Det är kanske inte så konstigt eftersom det finns gott om mat i vår vildmark. Här finns populärt fjällfiske, de stora sjöarna och fiske i skogslandet.

Gillar du att sportfiska har du kommit rätt oavsett om du föredrar spinnfiske, fluga, trolling eller vinterfiske. Fisket i vårt område är sällsamt och kanske det bästa fjällfiske som finns med öring och röding. Längre från fjällen ökar inslaget av gädda, abborre, harr och sik.


I kommunen finns flera fiskecamper där du kan ägna dig åt fisket, men också jakt, svampplockning och vandring.

Kolla med våra turistinformationer

Kolla med turistinformationerna – de kan berätta mer om fisket i vår kommun och säljer även fiskekort. Missa inte att kolla i våra fiskebroschyrer med fisketips och kartor samt information om service, boende, båtuthyrning och guidning.

Läs om fiske på turistinformationens webbplats

Pimpling på en snötäckt sjö.

Kontakta oss

Strömsund turistinformation

Ramselevägen 6

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 juni 2020