Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Jobbcenter i Strömsund

Arbets­marknads­enheten

Arbetsmarknadsenheten (AME) vänder sig till personer som behöver extra stöd eller vägledning för att komma vidare till arbete eller utbildning. AME samarbetar främst med individ- och familjeomsorgen (IFO) och arbetsförmedlingen (AF).

AME:s uppdrag är att genom att erbjuda sysselsättning, utbildning och praktik minska arbetslöshet och bidragsberoende bland kommunens invånare. Deltagarna som är aktiva hos AME är personer som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan vara på grund av att man varit arbetslös under en längre tid, har en funktionsnedsättning eller arbetshinder av något slag.


Verksamheten utgår från Norra Strandvägen 1 i Strömsund där Jobbcenter finns. På Jobbcenter bedrivs snickeri, syavdelning, smedja samt måleri. Verksamheten utför även vaktmästeritjänster, som exempelvis gräsklippning, sophämtning, flytthjälp, snöröjning och sandning. Uppdragen kommer oftast från Strömsunds kommun.

Att delta i verksamheten

Deltagarna kommer till oss via arbetsförmedlingen eller IFO. Som deltagare har du regelbunden kontakt med både personalen på Jobbcenter och med din handläggare på arbetsförmedlingen eller IFO. Tillsammans arbetar vi aktivt med att stärka, stödja och motivera dig som deltagare så att du kan öka dina möjligheter att komma in på arbetsmarknaden.


Vi startar med att kartlägga dina möjligheter till jobb – vad har du för utbildning, vad har du jobbat med tidigare, vilka intressen har du? Utifrån det gör vi tillsammans en handlingsplan där praktik eller arbetsträning är huvudaktiviteter.

Kontakta oss gärna

om du har några frågor!

Kontakta oss

Arbetsmarknadsenheten

Norra Strandvägen 1

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: