Lyssna på sidan Lyssna
Två vaktmästare en vinterdag. En sitter i en traktor, den andra står bredvid.

Som vaktmästare i Hammerdal är ingen dag den andra lik för för Roland och arbetsledaren Hurshid.

Publicerad:

Mars: Våra medarbetare finns inom cirka 65 olika yrkesgrupper – möt Roland och Hurshid

Vilka olika yrken finns det egentligen hos en kommun? Kanske fler än du tror! Våra vaktmästare får vardagen att fungera för dig som bor i kommunen.

Det snöar rejält och det bildas ett vitt, fluffigt täcke på vägen som leder till kommunförrådet i Hammerdal. Härifrån utgår de fem vaktmästare som arbetar i Hammerdal och byarna omkring. Två av dem är samordnaren Roland Ellebrink och arbetsledaren Hurshid Hamzaev.


– Vi trivs riktigt bra tillsammans allihop och är en bra grupp. Sammanhållningen är viktig och den tänker vi mycket på i arbetsvardagen. Det är självklart att vi stöttar och ställer upp för varandra om det behövs, säger Hurshid som varit arbetsledare i cirka sex år.

Stor variation av yrken

Roland har 21 års arbetserfarenhet, och har därmed god kunskap om vad jobbet innebär. Vaktmästarna tillhör en av ungefär 65 olika yrkesgrupper i vår kommun. Det är en stor bredd vilket innebär att det finns många skilda karriärval och möjligheter för den som vill jobba i kommunal verksamhet.

Ingen dag den andra lik

Som arbetsgivare är kommunens mål enkelt – alla ska trivas, ha kul på arbetet och få möjlighet att utvecklas och växa med sina arbetsuppgifter samtidigt som man gör ett bra jobb gentemot invånarna!

 

För Roland och Hurshid är det bästa med vaktmästarjobbet att ingen dag är den andra lik. Uppgifter är bland annat gräsklippning, matleveranser, snöröjning, sandning, byte av trasiga sopkärl samt åtgärder av olika felanmälningar.


– Det är väldigt omväxlande vilket jag gillar. Varje morgon och eftermiddag har vi avstämningar för att fördela arbetsuppgifter och följa upp. Vi försöker hitta lösningar på problem och effektivisera verksamheten, säger Roland.

Ett av många viktiga yrken!

Vaktmästarna utför samhällsviktiga uppdrag varje dag och underlättar vardagen för våra invånare.


”Det är självklart att vi stöttar och ställer upp för varandra om det behövs”, säger Roland och Hurshid.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: