Lyssna på sidan Lyssna
Kollage med två bilder. Porträtt på kvinna med gitarr. Bild ur föreställning.

Konsert med Ulla Wrethagen samt barnföreställningen Midvintersaga är två spännande evenemang under första dagen av årets Kulturvecka. Foto: Stefan Zimmerman samt Nordcirkus

Publicerad:

Invigning av Kulturveckan den 3 februari

En konsert med Ulla Wrethagen markerar startskottet för 2024 års Kulturvecka. Lördagen den 3 februari spelar hon på Saga i Strömsund. Sedan följer en vecka med blandat innehåll och på spridda platser i kommunen. Här kan du ta del av programmet, varmt välkommen!

Kulturveckan har fått namnet ”Kulturgryning – då ljuset återvänder”. I år har veckan temat Framtidstro och pågår till och med 11 februari. Alla föreningar, organisationer, skolor, privatpersoner med flera som velat bidra med evenemang under veckan har kunnat anmäla det till kultursamordnaren.

Konsert med Ulla Wrethagen

Lördagen den 3 februari med start klockan 19.00 på Saga i Strömsund är det invigning av årets Kulturvecka. Då får musikern Ulla Wrethagen ta emot stipendiet till Hans-Erik Dahlgrens minne och bjuder sedan på en konsert.

Spännande föreställning för barn

Tidigare under dagen har alla mellan tre och nio år möjlighet att se den spännande föreställningen Midvintersaga med start klockan 13.00 på Saga, Strömsund. Det är Nordcirkus som framför föreställningen som bygger på Zacharias Topelius berättelse om Sampo Lappelill. Sagan berättas med hjälp av cirkus, jojk, sång och musik.

Fler evenemang under veckan

Fler exempel på evenemang under veckan är Musiktorsdag i Vågdalen, konsert med Wizzard i Hoting, föreställningen En Midvinterdröm i Gåxsjö samt konsert i Ströms kyrka på samefolkets dag.

Till alla evenemang under kulturveckan 2024

Varmt välkommen!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: