Lyssna på sidan Lyssna
Porträtt: Erika Sjödin vid piano.

Erika Sjödin, kantor och körledare samt årets Hans-Erik Dahlgrenstipendiat, inleder kulturveckan med en gospelkonsert på Allaktivitetshuset Saga.

Pressmeddelande • Publicerad:

Den 7 maj startar 2022 års kulturvecka

Efter flera år med pandemi och anpassade kulturveckor känns det fantastiskt att kunna bjuda in till en kulturvecka där vi återigen kan träffas och ta del av intressanta evenemang!
– För mig blir det första kulturveckan i rollen som kultursamordnare, jag ser fram emot att få lyfta bredden i vårt rika kulturliv, säger Hans-Erik Jansson.

Kulturveckan infaller vanligtvis vecka sex i samband med Samefolkets dag, men på grund av den kraftigt ökande smittspridningen av covid-19 i början av året valde kommunen att flytta fram arrangemanget till vecka 19. Förhoppningen med veckan, som nu pågår den 7 till 15 maj, är att skapa en arena för att visa upp det rika kulturlivet i kommunen.

– Årets tema är broar och det tycker jag passar väldigt bra. Med tanke på den oroliga situationen i vår omvärld just nu kan kulturen bidra till att knyta samman och bygga broar mellan människor, säger kultursamordnare Hans-Erik Jansson.

Invigningskonsert med gospelkör

Kulturveckan invigs lördagen den 7 maj, första evenemanget är en konsert med årets Hans-Erik Dahlgrenstipendiat Erika Sjödin från Örnsköldsvik. Hon är kantor och körledare och ursprungligen från Kyrktåsjö. Nu gästar hon Strömsund och Allaktivitetshuset Saga tillsammans med sin gospelkör All for One GospelChoir och bjuder på en medryckande konsert.

Varierande evenemang under veckan

Fler exempel på evenemang under veckan är konstutställningar med Urban Olsén, Birgitta Nord Olofsson och öppen ateljé med Camilla Wolgers. Det blir dans för alla samt dans- och musiksoaré med kulturskolans elever och konsert med Vattugalarna. Det blir även ett samiskt inslag då idrottshistorikern Isak Lidberg talar om skidsportens samiska pionjärer.

Geografisk spridning

Alla föreningar, organisationer, skolor, privatpersoner med flera som velat bidra med evenemang under veckan har kunnat anmäla det till kultursamordnaren.

– Även i år är det stor bredd på evenemangen, det är också bra geografisk spridning vilket är extra välkommet, säger Hans-Erik Jansson.

Till alla evenemang under kulturveckan 2022

Mer information
Hans-Erik Jansson, kultursamordnare, 0670-162 62

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: