Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Råd och information för att minska risken för människohandel

I samband med flyktingströmmar ökar risken för att personer utnyttjas för prostitution, människohandel och andra former av våld. Här finns råd samt länkar till mer information.

När många just nu är på flykt på grund av kriget i Ukraina, finns anledning att vara uppmärksam på människohandel. Ofta är kvinnor och barn mest utsatta.

Nationell stödtelefon

Om du genom ditt yrke eller ideella engagemang misstänker att någon blir utsatt kan du kontakta den nationella stödtelefonen 020-39 00 00.

Mer information och kontaktuppgifter till Nationellt Metodstöd mot prostitution och människohandel, NMT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lägesrapport samt påminnelse om källkritik

Kommunen fortsätter att följa händelseutvecklingen och samverkar regelbundet med andra aktörer. Våra medarbetare har fått uppmaningen att vara källkritiska och värdera information de tar till sig. Det är ett råd som gäller alla i samhället då det på grund av det säkerhetspolitiska läget kan förekomma missledande information och påverkanskampanjer. Det är viktigt att hålla sig till fakta och inte sprida rykten vidare.

Mer information

På vår webbplats finner du mer information om invasionen av Ukraina, länkar till bekräftad information, e-tjänst för dig som har hjälp att erbjuda samt vägledning om du känner oro.

Till samlad information på www.stromsund.se/ukraina

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: