Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Hjalmar Strömerskolan fyller 50 år – firar under jubileumsår

Den 9 april 1970 invigdes kommunens nybyggda gymnasieskola. Nu uppmärksammar vi Hjalmar Strömerskolans första 52 år genom att inleda ett jubileumsår där vi blickar bakåt men också tar avstamp mot kommande 50 år.
– Hjalmar betyder mycket för kommunen och alla som bor här. Här skrivs historia varje dag och våra elever är en viktig del av den, säger rektor Heidi Sundelin.

Det var dåvarande utbildningsminister Ingvar Carlsson som invigde Hjalmar Strömerskolan den 9 april 1970. Skolan var då smått unik, eftersom den var en av få skolor i landet som inrymde både gymnasium, fackskola samt den teoretiska delen av yrkesskolan.

Firar genom jubileumsår

Nu, 52 år senare, inleder skolan sitt firande genom att starta upp ett jubileumsår som kommer att pågå till april 2023.

– På grund av pandemin har vi fått skjuta lite på firandet, men nu kör vi med glädje igång vårt jubileumsår. Vi börjar med att bjuda alla elever på tårta under veckan. Sedan blir det en rad digitala inslag i våra kanaler under året som kommer så håll utkik, säger rektor Heidi Sundelin.

Tar avstamp inför framtiden

Under jubileumsåret kommer Hjalmar Strömerskolan bland annat att presentera ett urval av elever som gått på skolan. De berättar vad de gör idag och vilka upplevelser de minns bäst från skoltiden. På så vis knyts historien ihop med framtiden med avstamp mot nästa 50 år.


– Hjalmar betyder mycket för kommunen och alla som bor här, jag tror det finns en stolthet hos många av våra gamla elever och den vill vi ta tillvara. Samtidigt är det självklart att blicka framåt och fundera över hur vi ska utveckla skolan inför framtiden. Vi är väldigt nyfikna på vilken historia dagens generation skriver och hur vi kan bidra till att uppfylla kommande elevers drömmar, säger Anna Backman Wikström, sakkunnig i utbildningsfrågor.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: