Lyssna på sidan Lyssna
Personer åker skridskor.

Skridskodisco i Rossön julen 2021.

Pressmeddelande • Publicerad:

Strömsund kan bli Sveriges föreningsvänligaste kommun 2021

Strömsunds kommun är nominerad till utmärkelsen Sveriges föreningsvänligaste kommun 2021. Vem som får priset avgörs den 8 februari och vi håller såklart tummarna.

Det är RF-SISU Jämtland-Härjedalen som nominerat Strömsunds kommun till utmärkelsen som ges till en kommun som ”har goda villkor att verka i och som inser att det ideella föreningslivet är delaktigt, självständigt, respekterat och präglas av positiv kontakt”.

 

– Det känns fantastiskt roligt att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. Vi arbetar aktivt för att stötta föreningarna utifrån behov och verksamhet. I kommunen erbjuder vi en unik möjlighet för dem att få gratis tillgång till samtliga anläggningar och vårt samarbete bygger på ömsesidig respekt, säger Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent.

Alternativa uteaktiviteter

I nomineringen beskriver idrottskonsulenten Susanne Olsson bland annat fördelarna med kommunens korta beslutsvägar och obyråkratiska arbetssätt samt att fokus alltid ligger på att hitta rimliga lösningar trots en tuff ekonomi.

 

Ett gott exempel som hon lyfter är de alternativa uteaktiviteter som kommunen möjliggjort för att bibehålla viss verksamhet och folkhälsa under coronapandemin. Bland annat skottades aktivitetsytor och utegym, extra isbanor spolades och pulkabackar ställdes i ordning och det ordnades med vintervolleybollplaner. Kommunen har också köpt in pingisbord för utomhusbruk och beviljat extra pengar till utrustning. I samarbete med RF-SISU delade man även ut flera rörelseväskor med pannlampor och färgglatt material för att stimulera till aktiviteter utomhus.

Vinnaren tillkännages den 8 februari

Vilken kommun som får utmärkelsen avgörs den 8 februari och tillkännages av organisationen Sveriges föreningar.

 

Mer information

Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent 0670-164 06

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: