Lyssna på sidan Lyssna
Porträtt: Evelina och Erik.

Stort grattis till Evelina Nordlund, IFK Strömsund skidor och Erik Bryntesson, Rossöns IF som är årets ledarstipendiater.

Pressmeddelande • Publicerad:

Erik och Evelina årets ledarstipendiater

En stark drivkraft och stort engagemang – det är något årets två ledarstipendiater har gemensamt. Nyligen har de fått ta emot sina priser under överraskande former i samband med sin föreningsverksamhet. Stort grattis till Erik Bryntesson och Evelina Nordlund.

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden delar varje år ut årets ledarstipendium till två ledare som är skrivna i kommunen och som gjort framstående frivilligt arbete inom ideell föreningen eller organisation.

 

Utdelningen skedde även i år under anpassade former på grund av pandemin. Det blev ett fint tillfälle att få överraska stipendiaterna under deras pågående träningar i Rossön och Strömsund.

Evelina fick sitt pris 2 december

Torsdagen den 2 december delade Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, ut ledarstipendiet till Evelina Nordlund, IFK Strömsund skidor. Det skedde i skidstugan i samband med en träning som hon hade med sin träningsgrupp för tjejer.

Motiveringen är följande:

Evelina Nordlund är engagerad ledare, och som med sitt engagemang fått ungdomar att komma till varje träning. Hennes kunskap i allt som rör träning såsom uppbyggnad, kost och att alla ska bli sedda och känna sig delaktig på träningar och övrig tid är enastående.

Erik fick sitt pris 18 december

Lördagen den 18 december fick Erik Bryntesson en överraskning i samband med att han och Rossöns IF anordnat en Julhockey-dag.

Motiveringen är följande:

Erik är en drivkraft som på ett medryckande och ödmjukt sätt lyckats skapa förutsättningar för barn och ungdom att kunna utöva fysiska aktiviteter på sin fritid både sommar och vinter. Han brinner för att åka skridskor med de yngsta, som kan vara så unga som 2 år, då ler han med hela ansiktet.

 

Stipendierna är på vardera 4.000 kronor.

 

– Jag har delat ut det här priset under många år och det är fortfarande lika roligt och speciellt. Jag blir varm och glad i hjärtat och gläds över de fina insatser som kommer våra barn och ungdomar till del, säger Lena Johansson.

 

Mer information

Lena Johansson, (S), ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, 0670-169 48

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: