Lyssna på sidan Lyssna

Nattvandrargruppen i Strömsund. Från vänster Marlene Stenehäll, Gunilla Andersson, Karin Elverum, Annelie Rhodin och Elin Appelblad.

Pressmeddelande • Publicerad:

Nystart för nattvandringen – arrangerar Epa-Lucia i Strömsund den 10 december

Fredagen den 10 december anordnar Nattvandring Strömsund och Allaktivitetshuset Saga Epa-Lucia i Strömsund med en omfattande prispott. Evenemanget innebär en nystart för nattvandringen i Strömsund.

Under åren har det funnits flera olika nattvandrargrupper i Strömsund som cirkulerat ”på byn” som en trygghet för ungdomar i samband med vissa storhelger. För att gemensamt förstärka och utveckla vuxenengagemanget har Strömsunds kommun nu ingått partnerskap med organisationen nattvandring.nu. Målet är att engagera fler vuxna till att ”nattvandra” och att utveckla, stödja och främja nattvandring i hela kommunen.


– ­Det känns mycket bra att vi har ett formellt samarbete och att nattvandringen i Strömsund nu får en nystart. Syftet med partnerskapet är att genom vuxennärvaro i offentliga miljöer främja ett tryggare samhälle, speciellt för barn och ungdomar, säger Anneli Svensson, kommundirektör.

Omfattande prispott

Nattvandrargruppens första insats sker fredagen den 10 december då man tillsammans med Allaktivitetshuset Saga arrangerar Epa-Lucia i Strömsund. Klockan 19.00 är det samling och anmälan på Ströms hembygdsgård. Utanför Allaktivitetshuset bjuds det på korv med bröd under hela kvällen och klockan 22.00 väntar prisutdelning på Saga.

Folkhälsorådet bidrar med pengar

Folkhälsorådet i Strömsunds kommun bidrar med 2 000 kronor och tack vare stort engagemang från det lokala näringslivet är prispotten omfattande. Utöver pris för bäst pyntade epa och högsta ljud kommer ett antal priser att lottas ut på registreringsnumren.

– Epa-gängen är ofta i hetluften och det är mycket pekpinnar kring de här fordonen. Vi vill göra något roligt för dem och samtidigt visa upp vilka vi nattvandrare är. Här får de köra sina fina epor och vara ute i ett positivt sammanhang, säger Marlene Stenehäll, en av nattvandrarna.

Förväntansfulla arrangörer

Hon och Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent, hoppas på många deltagare.


– Det känns roligt att vi tillsammans kan göra det här för ungdomarna och att vi har fått så bra stöttning från det lokala näringslivet. Det här är något helt nytt så vi är också väldigt förväntansfulla och lite spända då vi inte vet hur många som kan dyka upp. Vi tror och hoppas att det blir en spännande och rolig kväll, säger Magdalena Sannemo.


Mer information

Marlene Stenehäll, nattvandrare, 070-253 84 76

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: