Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Nya butiksägarna i Hoting investerar för framtiden

ICA Nära Hoting har fått stöd via ramprojektet Energieffektiva företag-Jämtland
Härjedalen, som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och
Region Jämtland Härjedalen.

Ett år har gått sedan det unga paret Einar och Jennifer från Gotland tog över ICAbutiken

i Hoting, och mycket har hänt sedan dess.


– På en nätverksträff fick jag tips av Regionen att det fanns stöd för energieffektiva åtgärder. Vi hade redan planer på att effektivisera butiken så vi nappade direkt och skickade in en ansökan, berättar Einar Carlsson, delägare ICA Nära Hoting.


Den stora investeringen i energieffektivitetsåtgärder är nu klar och allt gick enligt planen. Nya kylar, frysar, köldmedium och ventilation har gjort butiken mycket mer energieffektiv.


– Vi kommer att spara 222 000 kWh/år vilket motsvarar ungefär hälften av vår energiförbrukning, säger Einar Carlsson. Något som inte bara har med energieffektiviseringen att göra, är att butiken blivit betydligt mer driftsäker. En annan positiv kringeffekt är att kunna anlita den lokala elfirman.


– Utan stödet från Regionen hade vi inte kunnat göra en så stor satsning på kort tid och nu har vi fått mersmak för att jobba vidare med liknande insatser framöver, avslutar Einar Carlsson.


ICA Nära Hoting har fått stöd via ramprojektet Energieffektiva företag-Jämtland Härjedalen, som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

 

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: