Lyssna på sidan Lyssna

Mikael Rönnberg. Foto: Erica Hebbert

Pressmeddelande • Publicerad:

Mikael Musicerar – turné i kommunen med årets Dahlgrenstipendiat

Nu är det klart vilka fem originella konsertställen i kommunen som vunnit tävlingen som kultur- och fritidsavdelningen utlyste under kulturveckan i våras. Priset är en specialkomponerad konsert med Mikael Rönnberg, årets stipendiat till Hans-Erik Dahlgrens minne. Den 14 augusti är första konserten.

Under kulturveckan startade tävlingen där kultur- och fritidsavdelningen efterlyste originella konsertställen. Nu har medarbetare från avdelningen och Mikael Rönnberg utsett de fem vinnarna. Kriterier för urvalet var en spännande lokal eller en rolig idé, engagemang, lokal förankring och geografisk spridning.

– Det är roligt att intresset var så stort och att vi fick in så många spännande och kreativa förslag, säger kultursamordnare Kerstin Pettersson. Samtidigt ledde just det till att det blev extra svårt att utse vinnarna.


Efter att ha granskat ett antal förslag lite extra bestämde juryn sig till slut för fem helt olika koncept från Övre Flåsjöbygdens bygdegårdsförening (Alanäs och Gubbhögen), Sögårn i Tullingsås, Lorås norra jaktlag och Lorås ungdoms- och bygdegårdsförening, Hotell Stora Blåsjön och Bodums B&B.

Mikael Musicerar – i olika stilar: Romanser, visor, allsång, opera och folkmusik

Mikael Rönnberg har nu tillsammans med arrangörerna satt ihop unika konserter som innehåller klassisk romanssång och opera, allsång, arbetarsånger, visor och folkmusik. Mikael har dessutom sökt upp lokala musiker att spela och sjunga tillsammans med.

– Det ska bli så roligt att få komma hem och musicera tillsammans med musiker som är verksamma i eller har anknytning till Strömsunds kommun, säger Mikael Rönnberg.

Konserterna ges under sommar, höst och vinter

Miniturnén inleds i augusti och löper genom hösten in i vintern. Dag och tid för de två sista konserterna publiceras längre fram. Alla konserter är gratis.

 • Nordisk sångskatt och arbetarsånger i Hedenvinds anda
  Lördag 14 augusti kl. 15.00 och 17.30 i Alanäs Kyrka och Gubbhögens bygdegård.
 • Sommarviscafé med allsång
  Fredag 20 augusti kl. 18.00 på Sögårn i Tullingsås
 • Operakväll och björnjaktspremiär
  Lorås älgslakteri. Obs! Dag och tid meddelas inom kort!
 • Frostvikskväll med Micke och Kjell-Erik (Eriksson)
  Under hösten på Hotell Stora Blåsjön
 • Visärn – visor på dialekt av och med Mikael Rönnberg och Matti Norlin
  Under vintern på Bodums B&B

Om Mikael Rönnberg

Mikael Rönnberg är uppväxt i Hoting men är nu bosatt i Bodö och anställd som ö-musikant i Røsts kommun i Norge. Han undervisar även på Nord Universitet i Bodø och är en aktiv frilansmusiker.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

 • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: