Lyssna på sidan Lyssna

Therese Didrick, lärare i sång, dans och musikal under ett av inspelningstillfällena tillsammans med eleverna Isabella och Liv. Foto: Kenneth Berg

Pressmeddelande • Publicerad:

Kulturskolan genomför digital vårshow

I år genomför kulturskolan en helt digital variant av sin vårshow, för att i coronatider ändå nå ut med den populära föreställningen till en bred publik.
– Det är så himla kul att få vara med, säger sångeleverna Isabella och Liv på Grevåkerskolan i Hammerdal.

Kulturskolan i Strömsunds kommun publicerar under perioden 17 till 21 maj flera filmer på Youtube som tillsammans bildar årets vårshow i Strömsunds kommun.

– Filmerna ersätter vårshowen i Strömsund och de avslutningsföreställningar som kulturskolan under ”vanliga år” brukar arrangera runt om i kommunen, berättar verksamhetsledaren Sven-Gösta Näslund.

Dans, drama, sång och instrument

Medverkar gör barn och ungdomar från årskurs 1 till sista året på gymnasiet från Gäddede, Backe, Hoting, Hammerdal och Strömsund. Det blir sammanlagt tio föreställningar med dans, drama, sång och instrument både enskilt och i grupp. Varje elev har, tillsammans med sin lärare, beslutat vad de ska framföra och hur de vill att det ska presenteras.


– Det är så himla kul att få vara med här. Vi älskar youtube!, säger sångeleverna Isabella och Liv, 9 år, på Grevåkerskolan i Hammerdal och fortsätter:

– Det som gör skillnad är att det är massa kablar och kameror. Det är det som gör att det är fabulous! Det bästa med kulturskolan är att få bestämma själv vad en vill sjunga.

Väntar på att möta sin publik

Therese Didrick undervisar i sång, dans och musikal på kulturskolan och är en av dem som redigerar och sätter samman materialet till den digitala vårshowen.

– Det känns roligt att få jobba med media som verktyg och våra elever verkar uppskatta projektet. Resultatet börjar ta form och det känns superkul. Nackdelen är att det tar längre tid innan det blir respons från publiken. Vissa av barnen filmades för en månad sedan och de väntar med spänning på att ”möta sin publik”, säger hon.

Pågår till och med 30 maj

Filmerna, som har olika teman, kommer att publiceras på YouTube-kanalen Kultur och fritid, Strömsunds kommun under perioden 17–21 maj. Där kommer de att vara tillgängliga till och med 30 maj då årets vårshow är ”slut”.

Till YouTube-kanalen Kultur och fritid, Strömsunds kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Mer information

Kerstin Pettersson, kultursamordnare, 0670-162 62

Program för kulturskolans digitala vårshow 2021

Måndag 17 maj

Kl. 16.30 Gissa Vem

Kl. 18.30 Karusell

Tisdag 18 maj

Kl. 16.30 Mina tankar

Kl. 18.30 Love Amour Amore

Onsdag 19 maj

Kl. 16.30 Vänner emellan

Kl. 18.30 Gåtor och Hemligheter

Torsdag 20 maj

Kl. 16.30 Jorden runt

Kl. 18.30 Känt sedan länge

Fredag 21 maj

Kl. 16.30 När tiden går

Kl. 18.30 Amors pilar

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: