Lyssna på sidan Lyssna

Mikael Rönnberg ser fram emot att få genomföra en rad konserter i sin hemkommun. Numera bor han i Norge. Foto: Erica Hebbert

Pressmeddelande • Publicerad:

Kultur- och fritidsavdelningen utlyser arrangörstävling

Kultur- och fritidsavdelningen söker ett antal originella konsertställen med särprägel runt om i kommunen. När pandemin-restriktionerna släpper vill man nämligen fira genom en rad spännande och omväxlande konserter tillsammans med årets Hans-Erik Dahlgrenstipendiat Mikael Rönnberg. Därför utlyser kommunen nu en arrangörstävling som pågår till den 1 april.

Kultur- och fritidsavdelningen planerar och ser fram emot tiden efter pandemin och utlyser nu en arrangörstävling för föreningar, organisationer, företag och privatpersoner – kort sagt ALLA. Vi söker efter fyra–fem originella konsertställen med särprägel (inne eller ute) runt om i kommunen.


– När restriktionerna släpper vill vi starta upp med en rad spännande och omväxlande konserter med årets Hans-Erik Dahlgrenstipendiat Mikael Rönnberg. Vi hoppas även hitta medmusikanter och inspiratörer i anslutning till platserna, berättar kultursamordnare Kerstin Pettersson.

Programmet anpassas efter värdens önskningar

Mikael Rönnberg är en mycket allsidig musiker som gärna håller på med gospel, pop, opera, rock, visa, jazz, dansband och folkmusik. Vid varje konsert i kommunen satsar han på att framföra ett verk av Hans-Erik Dahlgren. I övrigt sätter Mikael ihop olika program beroende på konsertstället och vad arrangören önskar. Han vill också samarbeta med lokala musiker, spelmän och unga talanger.


– Det måste inte vara musiker. Jag tycker att det är roligt att inspireras av olika konstuttryck och det skulle vara spännande att samarbeta med någon från den samiska kulturen, säger han.

Anmälan senast den 1 april

Kultursamordnaren hoppas på intresse från såväl nya som erfarna arrangörer och betonar att konserterna inte medför några kostnader men att man förväntas bidra med värdskapet. Har du ett unikt konsertställe? Anmäl det till kultur- och fritidsavdelningen via webbformuläret på webbplatsen senast 1 april.

 

– Berätta i ansökan varför just ert förslag är speciellt. Det kan vara en fin lokal, bra akustik, fantastisk publik, det bästa fikat, duktiga lokala medmusiker, spännande låtar eller något helt annat, säger Kerstin Pettersson.

Bot mot hemlängtan

Mikael Rönnberg är uppväxt i Hoting men nu bosatt i Bodö och anställd som ö-musikant i Røsts kommun i Norge. Han undervisar även på Nord Universitet i Bodø och är en aktiv frilansmusiker. Idéer och planer inför konserterna i hembygden lyfter humöret under pandemin.


– När hemlängtan är så stor som den är just nu, känns det extra härligt att veta att när vi kan ses igen blir det genom ett gäng konserter i Strömsunds kommun, säger Mikael Rönnberg.


Mer information

Kerstin Pettersson, kultursamordnare, 0670-162 62

Mikael Rönnberg, +47 905 03 540

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: