Lyssna på sidan Lyssna

Musikern Elin Jonsson, en av begivenheterna under Kulturveckan. Foto: Ulf B Jonsson

Pressmeddelande • Publicerad:

Något för alla under Kulturveckan 2020

Söndagen 2 februari invigs årets Kulturvecka i Strömsunds kommun. Då blir det föreläsning, stipendieutdelning och konsert på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.
– Håller man ögonen öppna ser man att det händer spännande saker runt om i kommunen från fredag 31 januari till söndag 9 februari, tipsar kultursamordnaren Kerstin Pettersson.

Gemenskap är temat för årets Kulturvecka i Strömsunds kommun som drar igång redan 31 januari.

Många och skiftande aktiviteter

Kulturveckan bjuder precis som vanligt på massor av aktiviteter. Allt från stort till smått och på flera platser i kommunen. Teater och musik för de små, föreläsningar, dans, film, konserter, konstutställningar och tillfällen att ”prova-på” är några exempel. Under invigningen på Allaktivitetshuset i Strömsund 2 februari blir det lokal musik av kulturskolans lärare och konsert med Elin Jonsson som under eftermiddagen också får ta mot stipendiet till Hans-Erik Dahlgrens minne.


– Det är kul att vi samarbetar med föreningar och arrangörer runtom i kommunen, så att Kulturveckan verkligen är i hela kommunen. Årets tema är gemenskap. Att känna gemenskap med varandra när man lyssnar på musik, ser en utställning eller teaterföreställning. Att gemensamt med andra möta eller prova på en ny konstform. Gemenskap i kultur kan vara att träffa gamla vänner men också att upptäcka nya saker!, säger kultursamordnaren Kerstin Pettersson.

Ska vara något för alla

Hon brinner för att göra kulturen tillgänglig för alla och poängterar att det inte spelar någon roll vilken bakgrund, nationalitet eller ålder man har. Kultur är något alla kan ta till sig och ha glädje av.


– Under Kulturveckan strävar vi efter att ha så många olika arrangemang på så många platser som möjligt för att göra veckan intressant och tillgänglig. Det tycker jag att vi lyckats med och det gläder mig, säger Kerstin Pettersson.


Mer information
Kerstin Pettersson, kultursamordnare, 0670-162 62

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: