Lyssna på sidan Lyssna
Pristagare med blommor och diplom

Årets pristagare är ICA Nära Solbacken. Victoria Andersson och Anneli Löfgren mottog priset från Håkan Espmark och tillgänglighetsrådets ordförande Göran Bergström.

Pressmeddelande • Publicerad:

ICA Nära Solbacken får årets Tillgänglighetspris

Mottagare av Tillgänglighetspriset 2019 har bra tillgänglighet och brett utbud som bidrar till att människor kan leva ett självständigt liv, trots funktionsnedsättningar. Stort grattis till årets pristagare – ICA Nära Solbacken.

Måndag den 25 november fick ICA Nära Solbacken i Strömsund motta årets Tillgänglighetspris, prisutdelare var ordförande Göran Bergström, (S). På plats för att ta emot diplom, blommor och en vacker ljuslykta var butikschefen Anneli Löfgren och butiksbiträdet Victoria Andersson.

– Det känns fantastiskt fint att få det här priset, det kom som en överraskning för oss men vi är väldigt glada och stolta. Nu ska vi hitta en fin plats i butiken där vi kan hänga diplomet, säger Anneli Löfgren.

”Vi försöker att hitta lösningar”

Hon menar att tillgänglighet är en mycket viktig fråga och något som man arbetar med kontinuerligt för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för alla kunder. Bland annat har butiken fått en ny och bredare dörr med dörröppnare.

– Det bor även många äldre i området, och när vi får önskemål från våra kunder brukar vi försöka hitta lösningar, säger Victoria Andersson.

Fyller en viktig funktion

Göran Bergström menar att butiken fyller en viktig funktion i samhället.

– Det är lätt att glömma alla som har någon typ av funktionsvariation. Men det är givetvis viktigt att alla kan gå och handla. Därför är det mycket glädjande att få dela ut det här priset i dag, säger han.


Mer information

Göran Bergström, ordförande tillgänglighetsrådet, 0670-161 94

Tillgänglighetsrådets motivering

”Ica Nära Solbacken har anpassat sina lokaler så att de, trots storleken, ger människor med funktionsvariationer möjligheten att ta sig fram obehindrat.

 

De erbjuder ett brett utbud till de mång äldre som bor i närheten, och bidrar till att många kan leva ett självständigt liv trots funktionsnedsättningar. En vital närhandel hjälper till att bygga lokal gemenskap”.

Blommor och diplom.

Pristagarna fick diplom och vackra blommor.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: