Lyssna på sidan Lyssna
Händer i knä.

I Sverige finns drygt 1,3 miljoner personer som regelbundet vårdar, hjälper eller stödjer en närstående.

Pressmeddelande • Publicerad:

Vi bjuder in till träff för anhöriga 2 oktober

Söndag 6 oktober är det nationella anhörigdagen. Med anledning av det bjuder Strömsunds kommun i samarbete med Röda korset, Svenska kyrkan och RSMH/ Fjällsjö in anhöriga till en träff under veckan.
– Vi vill tala om för dem att de är viktiga. De gör en stor insats för sina nära, säger Berit Nordkvist, samordnare för anhörigstöd.

I Sverige finns idag drygt 1,3 miljoner personer i vuxen ålder som regelbundet vårdar, hjälper eller stödjer en närstående.

– Det finns många som gör stora insatser i det tysta och som kanske inte känner till vilket stöd de kan få från kommunen. Stöd kan ges på olika sätt beroende på vad den anhörige vill och har behov av och det är viktigt att vi synliggör den möjligheten, säger Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden.

Träff på Folkets hus

Onsdag 2 oktober bjuds anhöriga in till en träff, det vill säga de personer som hjälper och stöttar någon som behöver hjälp med att klara sin vardag. Träffen sker i Grelsgård på Folkets hus i Strömsund och pågår klockan 13.00 till 16.00.

– Vi vill gärna träffa anhöriga för att höra deras synpunkter om anhörigstöd och berätta om det anhörigstöd som finns i vår kommun och även vad som finns på nationell nivå. Träffen ger möjlighet till samvaro, att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Det är viktigt och vi ser fram emot träffen, säger Berit Nordkvist, samordnare för anhörigstöd i kommunen.

Film, samtal och fika

Under träffen får deltagarna umgås och titta på film om anhörigas situation, filmerna är gjorda av Röda korset i samarbete med Anhörigas riksförbund och Nationellt kompetenscentrum. Kommunen bjuder också på fika.


Mer information
Berit Nordkvist, samordnare anhörigstöd, 0670-163 12 eller 070-295 72 88

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: