Lyssna på sidan Lyssna
Johan Broman med fisk i händerna.

Fiskeguiden och programledaren Johan Broman provade bland annat på fjällfiske under sitt besök i Strömsunds kommun. Foto: Fiskedestination

Pressmeddelande • Publicerad:

Trolskt fiske från kommunen visas upp i årets ”Fiskedestination”

Ankarvattnet, Jormvattnet, Tåsjön och Rörströmsälven är med i senaste säsongen av ”Fiskedestination” med premiär 19 mars på Sportkanalen. Programmet om Strömsunds kommun sänds 14, 17 och 19 maj.
– Området kanske är ett av de mest trolska och spännande vi har i Sverige, säger programledaren och fiskeguiden Johan Broman.

Fyra fiskevatten i Strömsunds kommun lyfts fram i årets säsong av ”Fiskedestination” av och med programledaren och professionelle fiskeguiden Johan Broman. Förra sommaren besökte han och filmteamet Ankarvattnet, Jormvattnet, Tåsjön och Rörströmsälven och blev mycket väl omhändertagna av lokala näringsidkare och lokalbefolkningen.

 

– För mig är Strömsunds kommun lite av hjärtat av Jämtland, som i sin tur kanske är det mest trolska och spännande vi har i Sverige. De djupa skogarna med de friska, klara skogsåarna som hyser gott om bland annat harr och öring, och de mörka sjöarna fulla av grov gädda och abborre, här är magiska. Vi har många andra vatten i Sverige som också är bra men vi har få andra områden som ger samma stämning som när man fiskar här. Jag är oerhört fäst vid det, säger Johan Broman.

Fantastisk lokal guide

”Fiskedestination” är en blandning av sportfiske och resereportage där även den lokala populärkulturen som mat, dryck och musik får ta plats. Årets säsong bjuder på allt från lax, gädda, regnbåge och abborre i Blekinge, pionjärfiske i afrikanska Guinea Bissau och strömfiske i Sorsele, till isfiske i Arvidsjaur och havsöring i Stockholms skärgård – och så besöket i Strömsunds kommun.

 

– Några av höjdpunkterna var möjligheten för mig att återvända till Jormvattnet, Ankarvattnet och Stora Blåsjön, där jag var en hel del som liten. Vi hade också en fantastisk guide i Lars Lif som hade god lokalkunskap och ett sjusärdeles gott humör, säger Johan Broman.

Programmet sänds i maj

Den 14, 17 och 19 maj sänds programmet från Strömsunds kommun på Sportkanalen, det kommer även att visas på TV12 samt på TV4 Play. Anna Gillgren, turismstrateg, lyfter fisketurismen som mycket viktig för kommunen.

 

– I pengar handlar det stora belopp som våra fisketurister lämnar efter sig, så visst har fisket stor betydelse för vår besöksnäring. Nu hoppas vi på att ännu fler ska få upp ögonen för den fina bredd av fiske vi kan erbjuda i kommunen, säger hon.

 

Mer information

Johan Broman, programledare, 070-368 52 66
Anna Gillgren, turismstrateg, 0670-169 71

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: