Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
EU-ambassadörer pratar

Tre av Hjalmar Strömerskolans EU-ambassadörer i samband med besöksdagen i november.

Publicerad:

Hjalmarelever vann resa till Strasbourg

En EU-utbildning för politiker och tjänstemän med presentationer, tävlingar och frågesport där deltagarna fick diskutera aktuella EU-frågor. Det visade sig vara ett vinnande upplägg för Hjalmar Strömerskolans EU-ambassadörer som nu vunnit en resa till Euroscola i Strasbourg i slutet av mars.

Den 22 november anordnade Hjalmar Strömerskolan en besöksdag för politiker, tjänstemän och övriga intresserade. Under dagen höll bland annat skolans EU-ambassadörer i en utbildning om EU med presentationer, tävlingar och frågesport. Det konceptet var så bra att eleverna nu vunnit en resa till Euroscola i Strasbourg 29 mars.

– Det känns fantastiskt roligt att just vi får åka, av många duktiga klasser. Jag vill skicka ett stort tack till dem som kom hit på vår besöksdag, säger läraren Anna Backman Wikström.

”Föredömligt”

I motiveringen från Europaparlamentets kontor i Sverige står det att eleverna i sitt projekt ”på ett föredömligt sätt visat en tydlig koppling till Europaparlamentets informationskampanj ”Den här gången röstar jag” för ett ökat valdeltagande i EU-valet den 26 maj”.

Debattera på EU-nivå

Priset innebär alltså en resa till Strasbourg i slutet av mars där eleverna får möjlighet att debattera på EU-nivå.

– Eleverna gjorde ett bra jobb under besöksdagen och ska vara stolta över sin insats. Det ska bli spännande att få åka på den här resan. Eleverna kommer att få vara ledamöter för en dag och diskutera aktuella ämnen tillsammans med elever från andra skolor inom EU, säger Anna Backman Wikström.

 

Besök Hjalmar Strömerskolans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: