Lyssna på sidan Lyssna
Göran och Björn

Göran Bergström, styrelseordförande i Strömsunds utvecklingsbolag och Björn Amcoff, vd och näringslivschef, var på spexhumör under Guldälggalan.

Publicerad:

Pristagare vid Guldälggalan 2018

En egen sång om Strömsunds utvecklingsbolag framförd av näringslivschefen Björn Amcoff och styrelseledamoten Göran Bergström. Det framträdandet inledde årets Guldälggala på Folkets hus lördagen 29 september. Under kvällen delades tio priser ut. Här läser du om alla pristagare.

Glitter och glamour var årets tema på Guldälggalan som traditionsenligt hölls på Folkets hus i Strömsund. På plats var ett stort antal företagare, men även privatpersoner, som under festliga former fick en trevlig kväll under ledning av konferencier Linus Isander från Föllinge.

Han blev Årets företagare

Vinnare i kategorin Årets företagare blev Peder Högström, P.Högström Heavy Equipment AB.

– Det känns jättebra att ha fått uppmärksamhet för mitt företagande. Jag har alltid brunnit för det här, men visst har det funnits stunder då det har varit tufft. Min styrka har varit att jag har näsa för affärer, sa han.

Rörd eldsjäl

Årets eldsjäl blev Roger Sannemo som var märktbart tagen av stunden.

– Det här är grymt! Detta är den finaste utmärkelse jag har fått. Det känns otroligt fint att bli så uppskattad för allt ideellt arbete man har lagt ned. I natt kommer jag att sova gott, sa han.

Emil – Årets världsmästare

Under kvällen delades totalt tio priser ut. Skytten Emil Martinsson från Hall-Håxåsen uppmärksammades också för sina fina prestationer under VM i Sydkorea. Emil är en av de lokala idrottare som Strömsunds kommun har ett marknadsföringsavtal med. Han fick ta emot blommor, diplom och en gåva av kommunalrådet Göran Bergström.

 

Bakom galan står Strömsunds utvecklingsbolag och Strömsund turism.

Mingelbilder från galan finns på Suabs Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stort grattis alla pristagare!

Emil Martinsson

Världsmästaren från Hall-Håxåsen, skytten Emil Martinsson, fick ta emot blommor, diplom och present under galan. Här tillsammans med frun Marie som är tränare på Skyttegymnasiet i Strömsund.

Pristagare och motiveringar 2018

Årets turismföretag

Årets turismföretag: Jormvattnets fiskecamp

Att Årets Turismföretag är entreprenörer råder det inga som helst tvivel om. De har drivkraften, är modiga, målinriktade men ser framför allt möjligheter. Möjligheten att bo kvar i sin hemby och ta över driften av en anläggning som

funnits sen slutet av 80-talet, utveckla den i genuin samklang med sina gäster och andra aktörer i byn, det är att ”gräva där man vill stå” och skapa en gemensam framtidstro!

Årets nybyggare

Årets Nybyggare: Vattudalen Whisky HB

De bränner och brinner med sin oräddhet, entusiasm, viljestyrka och sin fantastiska förmåga att alltid prova något nytt.

Genom professionell förädling av Ströms Vattudals rena vatten sätts norra Jämtland på kartan där de ädlaste drycker buteljeras med vildmarken runt hörnet.

Årets företagare

Årets företagare: Peder Högström, P.Högström Heavy Equipment AB

I inlandet verkar en entreprenör som bidrar till näringsliv, kultur- och samhällshällsarrangemang. Sinnet för affärer där andra ser problem – ser han möjligheterna. Man ser inte ofta hans namn i vardagsbruset men när folket ropar på hjälp och engagemang så hissar han sin flagg och ställer gärna upp. Han visar vägen för kommande generation av näringsidkare i kommunen, inspirerar företagare som kan se möjligheter före begränsningar och föra den unika entreprenörs- och företagaranda vidare. Genom god lönsamhet, stort mod och ett gott sinne för affärer, bryter och krossar han mark, transporterar tungt, brett och långt och driver maskinhandel i den större divisionen.

Årets serviceperson

Årets Serviceperson: Linnea Bergström

Motivering från privatperson

Årets serviceperson gör en strålande insats för sin hembygd och värnar om dess utveckling. Hen ser till att både unga och gamla, nyinflyttade och flyktingar får en given plats i samhället. Årets serviceperson betyder så mycket likaväl för kommunen som för föreningarna i byn och alla boende. Hennes kreativitet är omvittnad och hon rycker in varhelst det krävs en insats.

Årets Serviceföretag: Restaurang Fjällripan, Stora Blåsjön (ej på plats för att ta emot priset)

Motivering från privatperson

Företaget som satsar på god, vällagad mat med glimten i ögat och ett genuint värdskap. Att inte bara en gång, utan två gånger bryta upp för att flytta hela familjen till nordligastenJämtland för att tillsammans med bymedlemmar utveckla anläggningen, det kräver framtidstro, engagemang och stort entreprenörskap. Många är vi som ”vallfärdar” till norra delen av vår kommun för att få äta… Petra och Umbertos otroligt goda mat.

Årets eldsjäl

Årets Eldsjäl: Roger Sannemo

Eldsjäl är en person som har en brinnande entusiasm för något. Eldsjälen engagerar sig ofta ideellt och gör det där lilla extra för att det ska hända saker. Årets eldsjäl har lagt ner sin själ och tid för att vi ska få roa oss här i Strömsund.

Eldsjälen har kämpat med Dundermarknaden i många år, men det FINNS även många andra evenemang som inte hade blivit av utan hans medverkan.

Martin Hedman

Kulturstipendium: Martin Hedman

Denna stipendiat har ett stort intresse att lära andra. Både bakom kameran och i rollen som arrangör av workshop med professionell fotograf strävar personen efter kvalitet och fokuserar på förnyelse och förbättring. Personens verk har synts i olika sociala medier, i tidningar och även i tv. Hen delar med sig av sina verk och sprider en vacker bild av Strömsund och Jämtland. För sitt brinnande intresse för fotografering, stora engagemang för konstformen inom föreningsarbetet och för att personen sätter Strömsund på kartan.

Per Wik

Kulturstipendium: Per Wik

Denna kulturstipendiat är en mångsysslare inom kulturella uttryck. Personen har stått på scenen i olika konstellationer inom musik och teater, nu senast i Arnljotspelen. Stipendiaten har många uttryck såsom dans, musik och sång. Hen målar även under sin fritid och har ställt ut sin konst under konstens vecka i Hammerdal. Vi kan även lägga till barnboksförfattare till raden av konstyttringar. Stipendiatens bok finns i alla bibliotek i kommunen och även till försäljning på flera platser.

Ida Sundin

Ledarstipendium: Ida Sundin, Backe IF

Årets ledarstipendiat är en engagerad ledare som offrar nästan all sin fritid för barn och ungdomar i Backe och alltid sätter barnens främsta först. Hen har ett stort engagemang när det gäller barnidrott. Stipendiaten tar fram barnens glädje och nyfikenhet i träningen samt arbetar för att inga barn ska slås ut på grund av tidiga ”elitsatsningar”.

Mattias Ljus

Ledarstipendium: Mattias Ljus, Action Air Strömsund

Årets ledarstipendiat har under cirka 1,5 års tid startat upp och fått till en väl fungerande förening, som har lockat till sig många ungdomar. Hen har från första stund lagt ner sin själ för att intresserade ungdomar ska få pröva denna sport och den 17 till 18 mars 2018 anordnade föreningen sin första stora tävling, som blev jättelyckad.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: