Lyssna på sidan Lyssna
Porträtt: Veronica Sjöberg.

Veronica är en av våra gode män, välkommen till oss du också!

Publicerad:

Veronica är god man: Att hjälpa andra är det bästa!

Vi behöver fler gode män – lämna ditt intresse och gör verklig skillnad i någons liv. Som god man ingår du i ett tryggt nätverk där du får stöd i ditt uppdrag.
– Det känns oerhört meningsfullt att kunna hjälpa någon annan, och jag lär mig otroligt mycket som jag har nytta av i mitt eget liv, säger Veronica Sjöberg från Strömsund.

För Veronica fungerar det fint att kombinera sitt vanliga arbete som kvalitetsutvecklare inom vård- och socialförvaltningen med uppdraget som god man och familjeliv. Sedan 2018 har hon varit ett värdefullt stöd för ett antal personer i Strömsunds kommun.

Jag har tidigare arbetat som arbetsterapeut. Då träffade jag många äldre som var ensamma och inte hade någon som kunde hjälpa dem. Det gjorde att jag ville engagera mig, säger hon.

Vad är det bästa med uppdraget?

– Att kunna hjälpa någon annan och bli en viktig del i deras liv. Man får en fin relation. Sedan lär man sig så otroligt mycket som man faktiskt har nytta av för egen del också.

 

Vad vill du säga till de som är nyfikna på och överväger att bli god man?

– Bara kör! Det finns inget att förlora om man har lite tid över och ett intresse för andra människor. Klarar man sin egen vardagsekonomi är det inga problem att klara uppdraget som god man.

Bli god man du också!

Att vara god man är ett långsiktigt uppdrag som bidrar till stabilitet och trygghet i tillvaron för de som behöver det mest. Du får stöd och vägledning från Överförmyndaren i ditt uppdrag, och kan bolla funderingar med övriga gode män i kommunen. Anmäl ditt intresse redan idag!

Läs mer och anmäl intresse att bli god man

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: