Lyssna på sidan Lyssna
Hjärtstartare.

Hjärtstartaren är tillgänglig dygnet runt, året runt.

Publicerad:

Hjärtstartare vid kommunhuset

Nu finns en hjärtstartare på fasaden till vänster om entrén till kommunhuset i Strömsund. Tack vare placeringen utomhus i ett värmeskåp är den tillgänglig dygnet runt och året runt. Vid ett hjärtstopp är de första minuterna helt avgörande för att den drabbade ska ha en chans att överleva.

En hjärtstartare (även kallad defibrillator eller AED) är en apparat som kan analysera hjärtrytmer och ge råd att vid behov ge en strömstöt. De flesta hjärtstartare är halvautomatiska. Det är enkelt och säkert att använda en hjärtstartare om det behövs för att rädda liv, även om man saknar utbildning.

Tillgänglig dygnet runt, året runt

Hjärtstartaren i värmeskåpet på fasaden till vänster om entrén till kommunhuset i Strömsund är tillgänglig dygnet runt och året runt, den är också sökbar i det nationella hjärtstartarregistret på Internet.

Avgörande med snabb insats

I Sverige startas varje dag hjärt- och lungräddning på fler än 15 personer som drabbats av hjärtstopp. Genom hjärtstartaren hoppas vi kunna bidra till ökad trygghet och säkerhet om olyckan skulle vara framme i närområdet.

Kommunhuset.

Hjärtstartaren hänger på sidoväggen till vänster om entrén. Tydliga skyltar kommer att visa vägen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: