Lyssna på sidan Lyssna

Tyvärr finns bedragare som försöker lura folk på pengar på oiika kreativa sätt – nu vill Sveriges telecomoperatörer att du anmäler när du misstänker at du fått ett bluff-sms.

Publicerad:

7726 – nytt nummer för att rapportera sms-bedrägerier

Nu har Sveriges telekomoperatörer inrättat ett gemensamt sms-nummer dit du som abonnent kan rapportera misstänkta bluff-sms: 7726.

Cyberbrottslingarna testar hela tiden nya metoder för att lura folk på pengar, och bedrägerier via sms är långt ifrån ovanliga. Sveriges telekomoperatörer är överens om vikten av att hitta sätt att stoppa bluffsamtal och sms, och arbetar för att hitta tekniska lösningar.

Viktigt att allmänheten anmäler misstänkta bedrägeriförsök

En viktig del av arbetet är att snabbt få in information från allmänheten om misstänkt verksamhet. Därför har de skapat det gemensamma kortnumret 7726, dit du som abonnent kan anmäla misstänkta bedrägeriförsök via sms.


För att rapportera skumma sms vidarebefordrar du helt enkelt meddelandet till kortnummer 7726. På så sätt får operatörerna kännedom om sms:et och kan blockera bedrägliga meddelanden från att skickas till fler personer.

Läs mer på Telekområdgivarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: