Lyssna på sidan Lyssna
Hus

Lärcentrum flyttar in i samma hus som turistinformationen, biblioteket och Forum Frostviken.

Publicerad:

Öppet hus och invigning i Gäddede

Onsdagen den 14 februari har vi glädjen att inviga vårt nyöppnade konferens- och mötescenter där Lärcentrum i Strömsund får en modern mötesplats i Gäddede. I lokalen finns sedan tidigare turistinformation, bibliotek och Forum Frostviken. Landshövding Marita Ljung invigningstalar. Välkommen!

Den här satsningen gör att Lärcentrum nu kan erbjuda en plats i Gäddede för att studera i lugn och ro samt skriva ut, låna dator och använda Internet med en bra uppkoppling. Det går även att få coachning i sina studier enligt överenskommelse. Den som läser på distans erbjuds tentamensservice så att det går att göra tentorna på plats i Gäddede. På Lärcentrum finns även möjlighet att läsa svenska för invandrare och grundläggande vuxenutbildning i enstaka kurser.


– Vi är väldigt glada över att nu få inviga det nya konferens- och mötescentret. Satsningen skapar nya möjligheter i Frostviken och ökar tillgängligheten till fortbildning och kompetens nu och i framtiden. Genom Lärcentrum i Gäddede kan vi verka för att fler får möjligheten att upptäcka vägar till studier, säger Heidi Sundelin, biträdande rektor för vuxenutbildningen.

Landshövdingen på besök

Landshövding Marita Ljung invigningstalar under invigningen som sker:

  • Onsdag 14 februari klockan 18–20 på Gäddede turistinformation & bibliotek, Storgatan 40 i Gäddede.

Under kvällen firar vi även sammanslagningen av bibliotekets och turistinformationens reception. En sammanslagning som förbättrar tillgängligheten och ökar öppettiderna för både turister och lokalbefolkning.

Mingel, enklare förtäring och underhållning

Under kvällen bjuder vi på mingel och enklare förtärning och bandet Loosers underhåller oss.

Välkommen!

Landshövding Marita Ljung invigningstalar.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: