Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Resurscentrum startar kunskapspodd

Denna vecka sänds det allra första avsnittet av Resurscentrums nya kunskapspodd. Gäst är Jonas Trolle, chef på Center mot våldsbejakande extremism.
– Syftet med podden är att sprida kunskap och att ge en inblick i Resurscentrums olika arbetsområden. I podden får lyssnarna möta aktuella gäster på lokal såväl som nationell nivå, säger projektledaren Ylfva Wistrand.

Under året har Resurscentrum formgett den nya kunskapspodden och byggt upp en inspelningsstudio för att kunna producera innehållet.

Spännande poddserie

Den första poddserien handlar om radikalisering och våldsbejakande extremism kopplat till förebyggande arbete.

Jonas Trolle, CVE

Första gästen är Jonas Trolle, chef på Center mot våldsbejakande extremism men även känd för sin insats som polis när han ledde operationen för att ta fast Kapten klänning.

 

Avsnittet fokuserar på hur det strategiskt förebyggande arbetet mot radikalisering och våldsbejakande extremism ser ut på nationell nivå, och också hur det styr arbetet på lokal nivå. Det ger även en inblick i hur CVE arbetar för att stärka samverkan mellan myndigheter och andra aktörer men också vad som var avgörande för att fånga Kapten klänning.

Mariana Handler, kommunpolis

Under vecka 52 släpps nästa avsnitt med Mariana Handler, kommunpolis för Krokom, Åre och Strömsund.

 

Avsnittet fokuserar på polisens sätt att arbeta strategiskt förebyggande mot radikalisering och våldsbejakande extremism. Det ger även en inblick i vad det innebär att vara kommunpolis, hur en arbetsvardag kan se ut samt hur omvärldshändelser påverkar myndigheten.

 

Serien är producerad av projekt STAD – strategiskt arbete för demokrati och är en av flera produkter under projektåret 2023. Projekt STAD finansieras av CVE, Center mot våldsbejakande extremism.

Så lyssnar du på podden

Du hittar podden där poddar finns och på Resurscentrums webbplats, där kommer även varje podd finnas i en läsbar, transkriberad, version.

Lyssna på Resurscentrums kunskapspodd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Porträttbild Jonas Trolle.
Porträttbild Mariana Handler.

Jonas Trolle och Mariana Handler är de två första gästerna i podden.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: