Lyssna på sidan Lyssna

Från vänster Anna Andersson, Anna Folkwar, Katarina Östman, Carina Engström, Inger Tåqvist och Karin Näsmark, prisutdelare och ordförande i Tillgänglighetsrådet.

Pressmeddelande • Publicerad:

Röda Korset i Strömsund får Tillgänglighetspriset 2023

Tillgänglighetsrådet i Strömsunds kommun uppmärksammar årligen den eller de som gjort insatser för att underlätta tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. I år går priset till Röda Korset i Strömsund. Stort grattis!

Svenska Röda Korset är en ideell organisation som startades 1865, det är Sveriges största humanitära frivillighetsorganisation med över 400 lokalföreningar.

Butiker och insamlingar

I Strömsunds kommun driver Strömsund-Hammerdals Röda Korset second hand-butiker i Hammerdal, Strömsund och Rossön. Här tar man emot kläder och föremål och gör olika typer av insamlingsaktiviteter för att hjälpa människor som drabbas av kriser och katastrofer världen över. En viktig del i verksamheten är fikahörnan där alla är välkomna att fika och ta del av gemenskapen.

Privatpersoner nominerar pristagare

Måndagen den 20 november fick Röda Korset i Strömsund ta emot årets Tillgänglighetspris av Karin Näsmark, (S), ordförande i Tillgänglighetsrådet. Det är allmänheten som nominerar och motiveringen lyder som följer:

 

”Röda Korset i Strömsund har en vänlig och inbjudande atmosfär i sin butik på Storgatan 10. Lokalerna är ljusa och tillgänglighetsanpassade med ramp utanför affären och gott om utrymme på insidan. Här finns goda möjligheter att skingra ensamhet och utanförskap genom trivsam samvaro, samtal och en kopp fika”.

”Glada och hedrade”

– Vi är otroligt glada och hedrade över utmärkelsen. Den betyder att det arbete vi gör betyder mycket även för andra. Vi fyller en viktig funktion som mötesplats och har ett antal stammisar som kommer in nästan dagligen. Nu kommer vi att fira genom att visa upp diplomet på en fin plats i butiken, säger Inger Tåqvist.

 

Mer information
Karin Näsmark, (S), ordförande i Tillgänglighetsrådet, 070-232 26 85

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: