Lyssna på sidan Lyssna

Mariana Larsson, mentor och lärare på Mittuniversitetet, hälsade de nya eleverna välkomna.

Publicerad:

Terminsstart för Mittuniversitetets decentraliserade utbildning till sjuksköterska

Den 29 augusti startade Mittuniversitetet sin decentraliserade utbildning till sjuksköterska. Söktrycket till utbildningen i Strömsund, och de fyra andra studieorterna, har varit mycket högt. Under tisdagen påbörjade eleverna sin utbildning i det nyrenoverade klassrummet på Lärcentrum och välkomnades med fika, rundvandring och studieinformation.

Den decentraliserade sjuksköterskeutbildningen innebär att eleverna studerar på hemmaplan, och därmed kan

minimera resorna till Mittuniversitetets campusorter. All utbildning, förutom vissa praktiska moment, sker på Lärcentrum i Strömsund som blir elevernas eget campus kommande tre år. En stor del av den verksamhetsförlagda utbildningen kommer också att ske i Strömsund eller så nära det går.

Digitala lektioner på Lärcentrum

– Lektionerna sänds digitalt från universitetet och eleverna sitter samlade i klassrummet på Lärcentrum. De bildar en egen studiegrupp men den gemenskap som det innebär. Jag kommer att vara mentor, och finns tillgänglig för att hjälpa dem att ta sig igenom utbildningen på ett bra sätt, säger Mariana Larsson som även är lärare.


Söktrycket till utbildningen, som även erbjuds i Funäsdalen, Hammarstrand, Sollefteå och Ånge, har varit mycket högt med många sökanden på reservlistan.

Terminsstart på de fem studieorterna

Tisdagen den 29 augusti var det terminsstart för de tio-talet eleverna i Strömsund. De välkomnades med fika, rundvandring och information. På plats var också representanter från kommunen.


– För Lärcentrum i Strömsund betyder det här väldigt mycket, att vi får vara ett campus och bidra till att utveckla den här utbildningen. Det är viktigt för hela kommunen, för kompetensförsörjningen i glesbygden och inte minst för eleverna, säger Heidi Sundelin, biträdande rektor för Lärcentrum och vuxenutbildningen.


Två kvinnor står vid bord och ser glada ut.

Heidi Sundelin, biträdande rektor för Lärcentrum och vuxenutbildningen och Anna Backman Wikström, chef för framtids- och utvecklingsförvaltningen medverkade under uppstarten av den decentraliserade sjuksköterskeutbildningen.

Lärcentrums fasad, träd i förgrunden.

Utbildningen sker på Lärcentrum i Strömsund, som blir elevernas campus under studietiden.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: