Lyssna på sidan Lyssna

Emil Martinsson på skjutbanan hemma på gården i Hall-Håxåsen.

Publicerad:

Emil skjuter för medalj på VM i Baku

Viltmålsskytten Emil Martinsson från Hall-Håxåsen tävlar på VM i Baku, hans första tävlingsdag är den 25 augusti. Emil, som är en av kommunens ambassadörer, hoppas på minst en medalj. Vi önskar honom stort lycka till på mästerskapet!

Emil Martinsson bor i Hall-Håxåsen utanför Strömsund tillsammans med fru och barn. Skyttet började han med som 15-åring. Under sin karriär har han tagit över 100 SM-guld och omkring 50 individuella medaljer på EM och VM. Hemma på gården har han byggt en egen skjutbana.

 

– Där har jag lagt grunden för många av mina medaljer, jag är nog ganska ensam om att ha så nära till träning vilket är en klar fördel, säger Emil.

Tävlar i två olika grenar

Världsmästerskapet i Baku pågår mellan 14 augusti och 1 september och totalt tävlar 26 skyttar från Sverige. Emil tävlar i grenarna running target 10m mellan 25 och 28 augusti samt viltmål 50m mellan 29 och 30 augusti.

Vad har du för förhoppningar inför VM?

– Jag har medaljchans på samtliga fyra individuella grenar men är nöjd med en medalj runt halsen på vägen hem. Det är lite lättare när inte Ryssland ställer upp med sina skyttar så vi får väl se om det kan bli fler, säger Emil Martinsson.

Hela den svenska truppen samt länk till VM-resultaten på skyttesport.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Man med medaljer runt halsen.

På VM 2022 tog Emil fyra medaljer individuellt, varav två guld. Foto: Privat

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: