Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Arbetsmarknadsenheten håller Strömsund rent

Visste du att deltagarna på Arbetsmarknadsenheten, AME, hjälper till att hålla Strömsunds gator och torg rena från skräp? Detta på ett miljövänligt sätt med hjälp av elcykel. Deras arbete bidrar inte bara till ett rent och fint samhälle, det stöttar även deltagare som står långt ifrån arbetsmarknaden att bygga på sin arbetslivserfarenhet och kompetens.

Arbetsmarknadsenheten arbetar med att erbjuda extra stöd och vägledning för att personer som av olika skäl befinner sig långt från arbetsmarknaden steg för steg ska komma närmare egen försörjning.

Elcykel skapar nya möjligheter

En elcykel har blivit ett mycket välkommet inslag i verksamheten. Färdmedlet underlättar för deltagare som inte har eller kan ta körkort att bli mer självständiga i sitt arbete. Med hjälp av cykel och kärra kan deltagarna hålla rent från skräp på torget, busstationen, utanför kommunhuset och hembygdsgården i Strömsund.


– Man kan tro att en elcykel inte gör så stor skillnad, men för våra deltagare kan det vara nyckeln till ett bättre mående, ett större självförtroende och en känsla av stolthet och ansvar för det man gör i sitt dagliga arbete. Detta bidrar i sin tur till att man växer och utvecklas ännu mer och kan ta sig an ytterligare utmaningar på sin väg mot ett arbete utanför AME. Visst är det helt fantastiskt hur allt kan hänga ihop, säger Liza Silverhake, chef för Arbetsmarknadsenheten.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: