Lyssna på sidan Lyssna
Man tar emot pris på scen.

Stig Engström tog emot priset under nationaldagsfirandet på hembygdsgården i Strömsund. Här tillsammans med Hans-Erik Jansson, kultursamordnare och Susanne Hansson, ordförande i folkhälsorådet. Foto: Anders Andrée

Pressmeddelande • Publicerad:

Stig Engström får pris för Årets folkhälsoinsats

”Stig har verkligen i flera år bidragit till att alla i kommunen ska ha möjlighet att hålla igång på ett roligt sätt utan att det ska kosta något”. Så lyder en del av nomineringen som i år ger Stig Engström utmärkelsen Årets folkhälsoinsats. Priset delades ut under nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård den 6 juni.

Strömsunds kommun uppmärksammar varje år en god folkhälsoinsats. Priset kan delas ut till anställda, privatpersoner, offentliga verksamheter, organisationer, företag eller föreningar om de på ett föredömligt och aktivt sätt tagit initiativ till åtgärder som positivt påverkar folkhälsan.

Allmänheten får nominera

Det är allmänheten som nominerar kandidater och folkhälsorådet har utsett pristagaren som år 2023 är Stig Engström med följande motivering:

 

”Han skapar möjligheter för sina anställda med ledarledda onsdagsträningar, friskvårdstid och bidrag till träningsutrustning för att få dem aktiva. Han anordnar engcon-dagarna för alla invånare i Strömsunds kommun.

 

Engcon-dagarna har varit mycket uppskattade, med flera hundra besökare per tillfälle. Både unga som äldre som sprungit, åkt skidor, lekt, hoppat hoppborg, sen bjuds det på korv och dryck med mera. Stig ser till att skidspåren på Rotnäset och skidstugan hålls fina. Han ser även till att det finns ett skidspår på Ströms Vattudal mellan Rotnäset och Strand, något som verkligen nyttjas av många invånare som åker skidor, spark och promenerar. De sista två vintrarna har även slalombacken pistats och hållits öppen när vädrets makter har tillåtit det.

 

Så Stig har verkligen i flera år bidragit till att alla i kommunen ska ha möjlighet att hålla igång på ett roligt sätt, utan att det ska kosta något”.

 

– Stig Engström bidrar på flera sätt till en bättre folkhälsa i Strömsunds kommun. Förutom alla aktiviteter som beskrivs i nomineringen så sprider Stig inspiration och goda exempel till andra företagare, föreningar och möjliggör ett mer aktivt liv till våra kommuninvånare, säger Susanne Hansson, (S), ordförande i folkhälsorådet.

Utdelning på nationaldagen

Utmärkelsen delades ut den 6 juni under nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård och består av diplom och 5.000

kronor att använda till hälsofrämjande insatser.


Mer information
Susanne Hansson, ordförande folkhälsorådet, 0670-161 61

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: