Lyssna på sidan Lyssna

Ett specialdesignat hjärta i Ukrainas färger.

Publicerad:

Vi uppmärksammar årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina

Lördagen den 24 februari 2024 är det två år sedan Ryssland invaderade Ukraina. Kriget pågår fortfarande och drabbar befolkningen i landet mycket hårt. Händelserna påverkar och berör oss alla på något sätt och vi vill därför visa vår solidaritet.

Här i Strömsunds kommun belyser vi Kajen vid Arbetsmarknadsenheten, vid södra infarten till Strömsund, i blått och gult.

Vi uppmanar också de arbetsplatser som har möjlighet att hålla en tyst minut dagen före årsdagen, fredag 23 februari klockan 9.00.

 

Det är vårt sätt att visa stöd för det ukrainska folket. Det är också en solidaritetshandling med myndighetskollegor i Ukraina som varje dag, under mycket svåra förhållanden, fortsätter att leverera stöd och service till sina medborgare.

Världen visar sitt stöd

Manifestationerna är ett resultat av en vädjan från den ukrainska ambassaden om att myndigheter över hela världen ska visa sitt stöd på årsdagen av den ryska invasionen.


Våra tankar går denna dag till alla som gett sitt liv för Ukrainas självständighet och suveränitet samt till alla civila offer.

Vi tänder i gult och blått på Kajen som syns när man kör över Strömsundsbron vid södra infarten till samhället.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: