Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Guldälggala och Miniföretagarmässa den 30 september

Fredagen den 30 september arrangeras årets Guldälggala med middag, prisutdelning och underhållning på Folkets hus i Strömsund. Nytt för i år är förmiddagens Miniföretagarmässa för allmänhet och gymnasieelever.

Guldälggalan är arrangemanget där kommunen uppmärksammar företagare, butiker och eldsjälar. Efter några års uppehåll på grund av pandemin är arrangörerna förväntansfulla inför galan den 30 september.


– Vi ser fram emot en trevlig och festlig kväll med fokus på alla betydelsefulla prestationer under året. Eftersom det inte varit några galor under pandemin är även de som fick pris då inbjudna, säger näringslivschefen Björn Amcoff.

Miniföretagarmässa för allmänhet och gymnasieungdomar

Nytt för i år är satsningen på en Miniföretagarmässa på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund mellan klockan 11.00 och 13.00. Den är öppen för allmänheten och gymnasieskolans elever. På plats är ett antal lokala företagare och representanter från tre av kommunens förvaltningar för att prata om sina verksamheter. Bland utställarna finns också Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer för EU samt en UF-företagare. Under förmiddagen får Hjalmar Strömerskolans sistaårselever lyssna på en inspirationsföreläsning med Jerry Engström, en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom bland annat entreprenörskap.


– Miniföretagarmässan ger våra elever tillfälle att stifta bekantskap med några av de lokala företag som finns i kommunen. Förhoppningsvis skapar det intresse och nyfikenhet, och kanske kan företagen knyta kontakter med framtida arbetskraft. Det är positivt med goda relationer med näringslivet, säger Heidi Sundelin, rektor på Hjalmar Strömerskolan.

Spännande prisutdelning

Under Guldälggalan delas ett antal priser ut. Vilka som vinner Årets serviceföretag, Årets serviceperson, Årets Butik och Årets Eldsjäl har allmänheten röstat fram och pristagarna avslöjas under kvällen.

– Näringslivet är mycket viktigt för vår kommun och vi har många företag och personer som är duktiga på service och entreprenörskap. Galan är vårt sätt att uppmärksamma det. Att vi i år även satsar på en företagarmässa är viktigt för ungdomarna, säger Björn Amcoff.


Konferencier under galan är Håkan Lundqvist, för underhållningen står Treokomp Allstars. Arrangörer är enheten för näringsliv och utveckling och Strömsund turism.


Mer information
Anna Backman Wikström, förvaltningschef 0670-162 18

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: