Lyssna på sidan Lyssna
Uteplats Tåsjögården.

Skärmtaket erbjuder skydd mot både stark sol och nederbörd.

Pressmeddelande • Publicerad:

Nya uteplatser på äldreboenden firas med lunch

Under 2022 har utemiljöerna på de särskilda boendena i Strömsunds kommun rustats upp i olika omfattning för att möjliggöra en trevlig utevistelse för de boende. För att fira detta blir det en festlig lunch på boendena onsdagen den 14 september.

Vid de särskilda boenden som finns i Strömsunds kommun har utemiljöerna rustats upp i olika omfattning under året. Det har bland annat byggts skärmtak som ger skydd och gör att det går att sitta ute även vid lättare regn eller mycket stark sol. Det finns el i anslutning till uteplatserna vilket möjliggör belysning eller användning av exempelvis våffeljärn. Vid flera av boendena har staket satts upp för en tryggare miljö. För att göra gångvägarna till uteplatserna framkomliga med rullstol eller rullator, har man sett över dem och säkerställt att marken är jämn och hårdgjord.


I närheten av uteplatserna finns också nybyggda förråd för förvaring av utemöbler, boule-spel, grillar med mera.

”Ett lyft för boende och anhöriga”

För att fira de nya uteplatserna blir det en festligare lunch på respektive boende onsdagen den 14 september klockan 12.00.


– Vi tycker att det är ett trevligt sätt att uppmärksamma de fina uteplatserna som nu blivit verklighet. Vi tror att det blir ett lyft för dem som bor i de särskilda boenden och deras anhöriga. Det blir även en förbättring i arbetsmiljön för personalen, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Satsning på tre miljoner kronor

Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden betonar hur betydelsefull satsningen är.

– En bra utemiljö är väldigt viktigt, därför satsade vi tre miljoner kronor på detta. Det ska kännas lätt och tryggt att komma ut när man vill, även när man är äldre, säger hon.


Anhöriga som vill delta på lunchen är välkomna att anmäla sig till enhetschef, sista dag för anmälan är måndagen den 12 september.


Mer information
Gudrun Öjbrandt, förvaltningschef, 0670-167 01

Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden, 070-232 26 85


De särskilda boendena har fått sina uteplatser upprustade i olika omfattning. Så här fint blev det på Tåsjögården. Ett lyft för både boende, personal och anhöriga i Kyrktåsjö.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: