Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Kommunen häver avtal med Zpyke AB

Kommunstyrelsen har idag den 30 augusti 2022 beslutat att häva avtalet med Zpyke AB. Skälet till hävningen är att fiberutbyggnaden i Rossön inte har fortskridit enligt gällande avtal.

År 2021 fick Zpyke AB i uppdrag att sköta fiberutbyggnaden i Rossön. Under projekttiden har entreprenören inte lyckats genomföra uppdraget enligt överenskommet avtal med Strömsunds kommun. Kommunen har gett Zpyke AB flera chanser att komma i fas och färdigställa utbyggnaden.

Inte utfört utlovat arbete

Efter att det upprepade gånger visat sig att entreprenören inte utfört utlovat arbete, har kommunstyrelsen idag beslutat att häva avtalet.

– Tyvärr ser vi ingen annan utväg än att häva avtalet då entreprenören inte fullgjort sina åtaganden. Vi måste nu hitta andra lösningar för att de boende i Rossön så snabbt som möjligt ska få tillgång till fiberuppkoppling, säger Morgan Olsson, (S), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Politisk enighet om utbyggnad

Det finns en politisk enighet i Strömsunds kommun om att bygga ut fibernätet i Rossön och den målsättningen kvarstår. Dagens beslut innebär dock att de kunder som beställt fiber i Rossön inte kommer att bli anslutna i år.

– Vi tittar redan på andra lösningar för att möjliggöra en fiberutbyggnad med stabil och snabb uppkoppling till alla som beställt. Vi beklagar de förseningar som skett och den frustration de lett till, men arbetar nu för en skyndsam och smidig lösning. Att kommunstyrelsen häver avtalet med Zpyke AB innebär en nystart i Rossön, säger Morgan Olsson.

 

De kunder som beställt fiber i Rossön kommer att få mer information i närtid.

 

Mer information
Morgan Olsson, (S), kommunstyrelsens förste vice ordförande, 0670-161 94

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: