Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Kommunstyrelsen skjuter till extra medel till gratis sommarlovsaktiviteter

Även 2022 kan Strömsunds kommun erbjuda föreningar bidrag för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år. Det står klart sedan kommunstyrelsen beslutat att avsätta 275.000 kronor för ändamålet.

Sedan 2016 har föreningar i kommunen haft chans att söka bidrag från kommunen för att anordna gratis lovaktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 och 15 år. Det har varit väldigt populärt och har möjliggjorts tack vare bidrag från Socialstyrelsen. Förra året fick kommunen 378.492 kronor att fördela.


I år har Strömsunds kommun dock inte fått något bidrag från Socialstyrelsen. Det försämrar möjligheterna för föreningar att kunna erbjuda gratis aktiviteter under sommarlovet vilket drabbar barn och unga i de familjer som har det tufft ekonomiskt.

Alla ska kunna vara med

För att skapa möjligheter för alla att delta i stimulerande fritidsaktiviteter har nu därför kommunstyrelsen beslutat att avsätta 275 000 kronor ur potten för oförutsedda behov.


– Vi ser att antalet barn i ekonomiskt utsatta hushåll har ökat i Strömsunds kommun. Därför känns det angeläget att genom det här beslutet kunna skapa förutsättningar för alla barn och ungdomar att delta på lika villkor och få ett roligt och stimulerande sommarlov, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, S.

”Oerhört betydelsefullt”

Tidigare år har intresset bland föreningarna varit stort för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter. Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent, gläds åt kommunstyrelsens beslut och hoppas nu att många tar chansen även sommaren 2022.


– I mitt jobb ser jag varje dag hur positivt det är för barn och unga att ha en givande fritid. Att vi nu får möjlighet att också i år fördela bidrag till föreningarna är oerhört betydelsefullt för våra barnfamiljer, säger hon.


Mer information
Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, 0670-161 61
Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent, 0670-164 06

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: