På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna
Jägare med hund

Jakt

Jaktintresset är stort i Strömsunds kommun. Här utövas björnjakt, älgjakt och småviltsjakt i både fjäll och lågland.

Björnjakt

Årets licensjakt på björn startar 21 augusti 2021 och får pågå som längst till och med 15 oktober. Jakten får utföras inom 8 jaktområden och omfattar totalt 200 björnar.

Älgjakt

En viktig del i Jämtlands läns jaktkultur är den årliga älgjakten. Varje år fälls det cirka 15.000 älgar inom områden som förvaltas av Länsstyrelsen i Jämtlands län. I Jämtland bedrivs älgjakten från den 1 September till och med 31 Januari inom länets inrättade älgförvaltningar.

Småviltsjakt

Jämtlands län erbjuder småviltsjakt på över 1,5 miljoner hektar renbetesfjäll fördelat över elva samebyar . Det är länsstyrelsens uppgift att förvalta och upplåta denna jakt. Sedan 2007 samarbetar Jämtland med Västerbotten och Norrbotten för att småviltsjakten på statlig mark ska genomföras på ett likartat sätt.

Här köper du ditt jaktkort för småviltsjakt.

SCA Skoglänk till annan webbplats

Länstyrelsen - Natureitlänk till annan webbplats

 

Vid frågor kontakta gärna turistinformationerna i Strömsund och Gäddede.


Kontakta oss

Strömsund turism

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: