På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Strömsunds hembygdsgård

Hembygdsgården 1003, Strömsund • Område: Strömsund

Kategori: Museum

Strömsunds hembygdsgård är ett friluftsmuseum, centralt och vackert beläget vid Vattudalens strand i Strömsund. Här visas traktens historia genom ett trettiotal byggnader med utställningar och miljöer från förr.

På området finns Kafé Tomten som erbjuder hembakat gofika och lättare luncher.

 

Slöjdmässan är öppen sommartid med lokalt producerade hantverk. Här finns även Jamtli öppna förskola där barn mellan 0 till 6 år genom lek lär sig vår historia och våra hantverk. Här finns också Jätten Jorm som vakar över hembygdsgården.

 

Besök Mannen i Vattudalen – en utställning om Beppe Wolgers. Han kom att bli starkt förknippad med Strömsund, främst genom filmen Dunderklumpen och hans dikter kopplade till Vattudalen men också genom konst, musik, teater och tv-produktioner. Utställningen om hans tid på Öhn öppnade 2017 och har nu kompletterats med hans övriga liv och produktioner.


Sommartid är det öppet alla dagar, men även kvällstid arrangeras en rad aktiviteter. På torsdagskvällar under sommaren genomförs Strömskvällar. Hembygdsgården är väl värd ett besök och en promenad även när det stängt.


Strömsunds hembygdsgård är lättillgängligt med både buss och bil och hela området är handikappanpassat.

Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Ströms hembygdsförening, 0670- 61 12 32
hempan@telia.com

 

Webb: www.hembygd.se/strom/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Faciliteter och service

Bussparkering, Barnvänligt, Grupparrangemang

 

Information om tillgänglighet

Parkering, Toalett, Handikapptoalett, Rullstol

Klicka för att se större bild.

Infopoint logga

InfoPoint

Vi är även en InfoPoint. Det är en enklare typ av turistinformation, där du som besökare kan titta förbi för att få inspiration och personliga tips om smultronställen, vägvisning och evenemang i närområdet.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: 20 juni 2019