På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Hoting Forntid

Hotings camping • Område: Hoting/Tåsjö

Kategori: Museum

Hoting Forntid är ett litet forntidsmuseum som ligger inne på campingplatsen. Du kan få information om museet i campingens reception.

I en av stugorna på campingplatsen visas scener och föremål från den fornminnesrika Hotingbygden.

 

I utställningen kan man bland mycket annat se en kopia av den unika Hotingskidan och lära sig hur den användes av stenålderns jägarfolk i dessa trakter. Modeller och uppbyggda scener visar hur människorna bodde i hyddor för många tusen år sedan. I trakten finns flera bevarade grunder efter stenåldershyddor.


Från vikingatiden är de riksbekanta gravhögarna på Långön strax utanför Hoting. I utställningen visas vad gravarna innehöll och hur de begravda människorna var klädda för circa tusen år sedan.

 

Det natursköna och fornminnesrika området Knortmon ligger på promenadavstånd från campingplatsen. Där finns en kopia av ett vikingatidshus i en glänta mellan träden. En skyltad gångstig passerar förbi fallgropar, i vilka människor fångat älgar under forntiden.


Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Hotings camping, 0671-102 48
hotingscamping@telia.com

Webb:wlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterww.hotingscamping.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Faciliteter och service

Bussparkering, Barnvänligt, Grupparrangemang

 

Information om tillgänglighet

Parkering

Klicka för att se större bild.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: