| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Allan


Allaktivitetshuset Saga, Strömsund

Riksteatern Strömsund bjuder stolt på föreställningen Allan - för allting stort och starkt är byggt av smulor.

Vi känner honom som den lycksökande drängen Carlsson i Hemsöborna. Vi känner honom som Emil i Lönnebergas gormande far och den sjungande luffare som slår följe med Rasmus. Vi känner honom från Fanny och Alexander, Utvandrarna, Spöksonaten och Limpan.


Vi har sett honom på de största teaterscenerna och på nära håll i hans egen källarteater. Vi känner igen hans röst när vi hör den på radio. Vi känner glimten i hans blick. Vi har läst hans böcker, sjungit med i visan om den lilla bäcken som rinner mot stora hav, vi har dansat i en omfamning till hans Dystervals. Men vem var Allan Edwall? Och hur kom han att bli en sån som alla känner igen?


I en arbetarbarack i Hissmofors får Kalle och Magdalena – som folk i byn snart kommer börja kalla kommunist-Magda, sitt första barn. Allan växer upp bredvid pappersmassafabriken, där pappa Kalle eldar kis så att röken bolmar ur fabrikens skorsten och mamma Magda delar ut flygblad om politisk organisering.

 

Fackföreningsrörelsen samlar kraft, slås tillbaka, tar nya tag. I Folkets Hus byggs ett bibliotek där arbetarungarna får läsa teatermanus. Kan framtidsdrömmar sträcka sig bortom den erbjudna tjänsten på massafabriken?


Pjäsen ”Allan” är ett varmt och levande porträtt av mänskan Allan Edwall. Och om de själar, sammanhang och tillfälligheter som böjt och format hans väg.


Manus: Elsa Berggren

Regi: Patrik Pettersson

På scen: Andreas Liljeholm och Susanne Ekman Hellström.

Musiker: David Wahlén

Paus: 30 minuter.

 

Föreställningen är en samproduktion mellan Estrad Norr och Dalateatern.

Medarrangör: Strömsunds kommun, ABF eller Vuxenskolan.

Här kan du boka din biljett Länk till annan webbplats.


Välkommen!

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Riksteatern Strömsund, 070-81 74 523

marit.eijde@gmail.com

 

Prisinformation

200 kr, scenpass ger 50 kr rabatt


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Allan Edvall.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: