| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Fångad av tiden


Rörström, Furuberg

Riksteatern Strömsund presenterar stolt en musik- och berättarföreställning som lyfter levnadsöden från länet.

Olof Liljegren växer upp i 1830-talets Jämtland. Som äldste son förväntas han ta över gården, men ger sig istället ut på äventyr på andra sidan Atlanten. Han hamnar mitt i det nordamerikanska inbördeskriget och tar värvning för nordstaterna. Samtidigt växer konflikten mellan nybyggare och ursprungsbefolkningen, en konflikt som blir alltmer infekterad.

 

Hemma i Jämtland Härjedalen kokar det av liv och rörelse. Järnvägen är på väg att nå länet och befolkningen mångdubblas. Mitt i denna blomstringstid växer Edla Hedin upp. Hon går på marknader, träffar vänner och friare och lever ett till synes gott liv. Liksom andra kvinnor vid den tiden har Edla förväntningar på sig men hennes liv tar en annan riktning. 23 år gammal begår hon ett fruktansvärt brott som kommer att göra henne ökänd över hela landet.

 

Olof och Edla levde i en tid som på många sätt skiljer sig från tiden vi lever i idag. På andra sätt är ändå mycket detsamma. Hur formade tiden deras liv och hur formade de tiden? Hur formar tiden våra liv idag? Är vi fångade av tiden?

 

På scen: Anna Maria Engberg och Peter Danielsson.

Regi: Carl Seldahl

 

Samarrangörer: Strömsunds kommun - Kultur och fritid, ABF eller Vuxenskolan.

75 min inkl. eftersamtal. Fika säljes.

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Riksteatern Strömsund, 070-422 70 71

 

Prisinformation

200 kr, scenpass 150 kr


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: