På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Landön

Landön • Område: Strömsund

Kategori: Vandring, Övriga aktiviteter

Landön ligger i direkt anslutning till Strömsunds centrum och gångavstånd till Hembygdsområde. Det är en plats i Strömsund som är till för alla medborgare för utflykter, promenader, friluftsliv och gemensam odling.

Landön

Landön är en hälsofrämjande och trygg miljö som är lätt att nå för alla till fots, med cykel eller bil. Iordninggjorda stigar är lätt framkomliga även för äldre eller med barnvagn.
Från stigen och de nyanlagda broar kan man beundra Vattudalen under alla årstider. Det finns pedagogiska inslag som är tänkta att attrahera barn och ungdomar i form av träd med talande ansikten som kan hittas längs med stigen.


Det finns flertal bänkar och viloplatser som bjuder till att vila, meditera eller umgås.

 

Bron över till Landön är tillsvidare under reperation, därför är Landön tillgänglig bara till fots eller cykel för tillfället. Du kan parkera din bil vid bron eller vid hembygdsgården och promenera till Landön.


Aktiviteter

  • En promenadstig rund ön med informationsskyltar, nya broar, spång och sittbänkar.
  • Odlingslotter där allmänheten och föreningar kan arrendera mark för individuella eller gemensamma odlingsprojekt och integration. Upprustning av tillhörande förråd och utedass.
  • Två grillplatser är tillskapade/renoverade.
  • En promenad stråk som förbinder Hembygdsområde med Landön är nybyggt och försedd med skyltar och bänkar.
  • Badplats för barn och unga med badbrygga och sandstrand, obevakad.


Projektet


Föreningen Landöns vänner har arbetat i ett projekt medfinansierat av Leader-medel samt genom en mängd ideella insatser. Projektet blev klar under sommaren 2019.
Åtgärder på ön har genomförts i samverkan med Skogsstyrelsen och med Strömsunds kommun.


Genom detta samarbeta samt en mängd ideella insatser har Landön blivit till ett attraktivt, tätortsnära rekreationsområde.


Området nyttjas regelbundet som utflyktsmål, till skol- och dagis utflykter, till dagliga promenader och i samband med gemenskapsodlingenVälkomna!

Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Föreningen Landöns vänner, Maja Ramström 0670-64 84 53

 

Faciliteter och service

Djur tillåtna

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Nybyggda broar på Landön

Bänk med utsikt längs med stigen på Landön

Informationsskyltar

Landön

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: